Πρόθεση των αγροτών της Λάρισας είναι να βγουν τις επόμενες ημέρες με τα τρακτέρ στην Εθνική οδό για να πιέσουν ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση να δώσει λύσεις ανέφερε το μεσημέρι σε ζωντανή σύνδεση στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες που έχουν βγει στους δρόμους σε όλη τη Θεσσαλία από χθες και από σήμερα σε όλη την Ελλάδα δεν υποκινούνται από κανένα κόμμα, τα προβλήματα τους βγάζουν ανέφερε ο κ. Μαρούδας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία είναι ακόμη πιο οξυμένα λόγω των καταστροφικών πλημμυρών. Τις επόμενες ημέρες ξεκινώντας από αύριο θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση με τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου όπου ήδη έχουν παραταχθεί πάνω από 220. Αύριο αναμένονται από την περιοχή των παρακάρλιων και μέχρι Δευτέρα από τα χωριά της οδού Τρικάλων (Τερψιθέα, Κοιλάδα, Μάνδρα κλπ).

Αναλυτικότερα σημείωσε τα εξής: «Είναι πολύ οξυμένα τα προβλήματα. Είναι τραγική η κατάσταση μετά τις πλημμύρες, πολλές υποσχέσεις έδωσαν, αλλά έγιναν πολύ λίγα. Η μόνη επιλογή μας είναι οι κινητοποιήσεις μας. Τα τρακτέρ ενισχύουν το μπλόκο όλο και περισσότερο. Μέχρι τώρα δόθηκαν μόνο κάποιες προκαταβολές. Μιλούσαν για γρήγορη εξόφληση, αλλά δεν έγινε. Το κεντρικό ερώτημα είναι πια πως θα ζήσουμε. Υπάρχουν χωράφια που βρίσκονται ακόμη πολλά μέτρα κάτω από το νερό. Ο κ. Αυγενάκης σαν ομοσπονδίες της Θεσσαλίας δεν δέχτηκε να μας συναντήσει.

Featured Image

Έκανε κάποιες συναντήσεις το κυβερνητικό κλιμάκιο, αλλά αυτό που ήθελε ήταν να μην βγούμε οι αγρότες στον δρόμο. Δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση. Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα. Ο πρωτογενής τομέας υποφέρει, γι’ αυτό βγήκαμε στον δρόμο. Πιστεύουμε πως είναι εφικτό να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση.

Πρόθεσή μας είναι να βγούμε στην εθνική για να πιέσουμε περισσότερο την κυβέρνηση, δεν θέλουμε να κόψουμε την Ελλάδα στα δυο με τα μπλόκα. Η κίνησή μας θα είναι συμβολική στην εθνική οδό. Είναι δικαίωμά μας να εκφράσουμε έναν ολόκληρο κλάδο που καταστρέφεται, να του δώσουμε την ευκαιρία να πάρει απαντήσεις ουσιαστικές από την κυβέρνηση. Δεν γίνεται να υπάρχει ένταση συνεχώς με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα».

Πηγή: thessaliatv.gr

Featured Image