Κατεστραμμένα σχεδόν τα… πάντα, από αγροτική παραγωγή και σπίτια έως υποδομές.

Παλεύουν να παραμείνουν στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και αναπτύχθηκαν πολλές οικογένειες από τα χτυπημένα χωριά της Καρδίτσας.

Όπως αναφέρουν αγρότες από την Καρδίτσα η κατάσταση έχει ως εξής: “Η παραγωγή είναι κατεστραμμένη και οι πνιγμένες στα νερά κτηνοτροφικές μονάδες πολλές. Τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ είναι χαλασμένα και οι ζημιές στα σπίτια και στις αγροτικές υποδομές, αποθήκες κ.λπ. τεράστιες. Υπάρχει κόσμος που έχει χάσει τα πάντα και δεν έχει που την κεφαλή κλίναι”.

Featured Image

“Μιλάμε σχεδόν για το σύνολο του Δήμου Παλαμά, κάποια λίγα χωριά του Δήμου Σοφάδων και ορισμένους κατοίκους σε κάποια χωριά μεταξύ Καρδίτσας – Παλαμά. Επίσης ζημιές έχουν υποστεί και τα αμπέλια στα ορεινά του νομού Καρδίτσας”, σημειώνει ένας από τους αγρότες του Παλαμά και καταλήγει: “αρκετοί πληγέντες δεν έχουν πάρει αποζημίωση, αλλά και εκείνοι που πήραν τί να την κάνουν; 6.600 ευρώ από την αρωγή, δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός κατοίκων που δεν μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους και πραγματικά κανείς δεν ξέρει που κοιμούνται. Σε φιλικά πρόσωπα, σε συγγενείς, στα ξενοδοχεία σε συνεννόηση με το Δήμο; Γενικά ανοργάνωτο το κράτος…”.

Τέλος, μεγάλες είναι οι ζημιές και στις υποδομές των ΤΟΕΒ, μέσω των οποίων ποτίζονται τα χωράφια. Οι φωτογραφίες κάτω είναι ενδεικτικές από τον ΤΟΕΒ Τιτανίου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image