Την πορεία που χάραξε η Λακωνία σε σχέση με τις τιμές του φρέσκου αγουρέλαιου, φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η Κρήτη.

Πληροφορίες του Agronewsbomb αναφέρουν ότι ήδη στο νομό Ηρακλείου κλείστηκαν συμφωνίες που επιτρέπουν μια τιμή παραγωγού από τα 9 ευρώ κι άνω για τα αγουρέλαια, τα οποία θα είναι και λίγα, καθώς οι παραγωγοί είναι φοβισμένοι στο να μαζέψουν τόσο νωρίς καρπό λόγω των χαμηλότατων αποδόσεων που παρατηρούνται στις πρώτες ελαιοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν στα σχόλια του ΣΕΔΗΚ αναφορικά με τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ελαιοπαραγωγή, τη στιγμή που και η Κρήτη και ειδικά οι ξηρικοί ελαιώνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και ως προς το φυτικό κεφάλαιο με ορατό ενδεχόμενο της ολικής ξήρανσης.

Υπό τον τίτλο «Φώτα και σκιές» παρουσιάζουν Ισπανικά ΜΜΕ τα σχόλια και τις εκτιμήσεις διαφόρων αγροτικών φορέων της χώρας οι οποίοι αμφισβητούν την επίσημη ανακοίνωση της στις 3 Οκτωβρίου της Περιφέρειας Ανδαλουσίας για την ερχόμενη ελαιοπαραγωγή, σημειώνει ο ΣΕΔΗΚ.

Featured Image

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε 1.021.000 τόνους για την Ανδαλουσία και σε 1.276.000 τόνους για ολόκληρη την Ισπανία, καταλήγει ο ΣΕΔΗΚ.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες κλείστηκαν και οι τελευταίες συμφωνίες στη Ζάκρο για περσινό ελαιόλαδο στα 8 ευρώ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image