Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των παραγωγών με βιολογικά και τα μηνύματα είναι πολλά προς το Agronewsbomb, σχετικά με την κατάσταση ανέχειας, στην οποία μας λένε πως έχουν περιέλθει αγροτικές οικογένειες λόγω της αλλαγής στον προγραμματισμό και της ανασφάλειας για την κατάσταση.
Όπως μας αναφέρει ένας παραγωγός: “Έχουμε εγκριθεί, έχουμε διασταυρωτικούς και περιμένουμε από τον Ιούνιο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι αδιέξοδο είμαστε. Από νοικοκύρηδες, γίναμε επαίτες.
Όσοι είναι στον έλεγχο να πληρωθούν αφού τελειώσει. Εμείς έχουμε ελεγχθεί τόσες φορές και μένουμε απλήρωτοι. Ξεφύγαμε να ξέρετε τελείως από τον προγραμματισμό μας το τελευταίο τρίμηνο. Αρχίζει και γίνεται ασφυκτικό το ζήτημα πλέον. Πραγματικά μια ειλικρινή απάντηση να δώσουν να κανονίσουμε την ζωή μας. Δανειζόμαστε δεξιά και αριστερά για να βγούμε πέρα”.
Οι παραγωγοί είναι πυρ και μανία καθώς δεν βγάζει το αρμόδιο υπουργείο και σχετικό χρονοδιάγραμμα, για να κάνουν τους προγραμματισμούς τους.