Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για την άμεση και πλήρη στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του νομού Κοζάνης, που έχει δεχθεί βαρύτατο πλήγμα από τις υψηλές θερμοκρασίες και την παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων μηνών, ανέλαβε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, φέρνοντας στη Βουλή το έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Κοζάνης, με όλα τα δεδομένα για τη μείωση της παραγωγής και τις εκτεταμένες ζημιές στα σιτηρά, στα ψυχανθή και όσπρια (φακές, ρεβύθια, βίκος, λούπινα και κτηνοτροφικά μπιζέλια), στις καλλιέργειες κερασιάς, αμπελιών, φασολιού, αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών (λεβάντα, κρόκος, τσάϊ κ.α.), μηδικής (ξηρικής), ηλίανθου, ελιάς, καπνού, καρυδιών, αμυγδάλων, φουντουκιών, φυστικιάς τύπου Αιγίνης, καθώς και στη μελισσοκομία, αλλά και στην κτηνοτροφία.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος διεκδικεί από την Κυβέρνηση:

– Άμεσες ενέργειες για τη στήριξη των πληγέντων,

Featured Image

– Αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης χρηματοδοτικής οδού και θεσμικού εργαλείου -της Χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης– για την ταχεία και πλήρη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους,

– Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται,

– Χορήγηση προκαταβολών το συντομότερο δυνατό έναντι των τελικών αποζημιώσεων, για τις περιπτώσεις που τεκμηριωμένα αφορούν ζημιές μεγάλων διαστάσεων με αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και κοινωνία της Π.Ε. Κοζάνης.

Πηγή: ertnews.gr

Featured Image