Όταν κάποιοι μιλούν από τώρα για 1,5 εκατ. τόνους, ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας… φαίνεται ιδιαίτερα φειδωλός στις εκτιμήσεις του, αναφέροντας ότι “είναι ακόμα νωρίς”, ενώ εκφράζει την πεποίθησή-ελπίδα του, ότι η παραγωγή μπορεί να ξεπεράσει το 1 εκατ. τόνους, δηλαδή να είναι λίγο πάνω από πέρσι.

Πλήρης επιβεβαίωση για όσα γράφει το Agronewsbomb εδώ και καιρό σχετικά με τις ζημιές της ελαιοπαραγωγής στην Ισπανία συνιστούν οι δηλώσεις του πλέον αρμόδιου, υπουργού Γεωργίας της Ισπανίας σχετικά με την επερχόμενη ελαιοπαραγωγή.

Σαπίζουν πάνω στα δέντρα οι ελιές στην Ισπανία

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, Λουίς Πλανάς, εκτίμησε ότι η επόμενη ελαιοκομική περίοδος στην Ισπανία θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο τόνους, αφού δεν έφτασε σε αυτά τα νούμερα τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Κατά την ομιλία του στο φόρουμ «Encuentro SER» στη Σεβίλλη, ο υπουργός ανέφερε ότι πέρσι η παραγωγή έφτασε τους 856.000 τόνους, ένα χρόνο πριν ήταν στους 666.000 τόνους ενώ ιστορικά ο μέσος όρος είναι περίπου 1,4 εκατομμύρια τόνοι.

Featured Image

Ανταπόκριση από Ισπανία: Σαπίζουν και ξεραίνονται οι ελιές

«Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε εκεί, αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο τόνους ελαιολάδου», στοιχεία που θα αναλυθούν τον Οκτώβριο που θα παρουσιαστούν προβλέψεις για την παραγωγή ελαιολάδου τη νέα σεζόν.

Σημειωτέον ότι το Agronewsbomb κάνοντας ρεπορτάζ και στην Ισπανία έχει παρουσιάσει τα προβλήματα που επικρατούν εκεί, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image