To Agronewsbomb ανέδειξε πρώτο το συγκεκριμένο πρόβλημα για τους αγρότες.

Δέκτης παραπόνων έγινε τα τελευταία 24ωρα ο «Χ» από συμπολίτες μας σε χωριά, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από τη λειψυδρία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται πολύ στις αγροτικές τους εργασίες.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίζεται σε αρκετά χωριά, όπως Παραδημή, Υφαντές, Μεσοχώρι, Μικρό και Μεγάλο Κρανοβούνιο, όπου «κόπηκαν» οι παροχές για τα ραντιστικά, με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να γεμίσουν νερό.

Για το ζήτημα κλήθηκε να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ) Θέμης Τζενετίδης στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη.

«Κόψαμε τις παροχές από τα ψεκαστικά που πηγαίνουν και γεμίζουν (οι αγρότες), επειδή έγινε υπερκατανάλωση και φαίνεται στο μόνιτορ των υδραγωγείων μας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και συμπλήρωσε ότι «πολλοί συνδημότες μας πήγαιναν με βυτία, γέμιζαν νερό και πότιζαν τα δέντρα τους για αγροτικές εργασίες».

Ζήτησε πάντως συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά διευκρίνισε ότι ως Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης «πρώτα βλέπουμε την υδροδότηση των συμπολιτών μας και μετά όλα τα άλλα». Στόχος της απόφασης ήταν να μην κινδυνέψει η Κομοτηνή να ξεμείνει από νερό, γιατί τις τελευταίες ημέρες ειδικά τις απογευματινές ώρες παρατηρούταν μεγάλη μείωση της στάθμης.

Featured Image

Σε κάθε περίπτωση, ο Θέμης Τζενετίδης επανέλαβε την έκκλησή του προς δημότες και επισκέπτες να κάνουν συνετή χρήση του νερού.

Τι απαντάνε οι αγρότες μέσω του Agronewsbomb

“Θα μπορούσε να γίνει μια προσπάθεια οργανωμένη μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Κομοτηνής “Σπάρτακος”, τόνισε μιλώντας στο Agronewsbomb ο παραγωγός από την περιοχή Σταύρος Κοσουτζής.

“Σε καμία περίπτωση δεν φταίει ο αγρότης για το όποιο πρόβλημα υπάρχει με την υδροδότηση. Το να κόψεις τις βάνες από τους σταθμούς πλήρωσης των ψεκαστικών είναι κίνηση απελπισίας και ότι δεν υπολογίζεις τον κόπο του αγροτικού κόσμου και τις εργασίες ψεκασμών που την συγκεκριμένη στιγμή είναι απαραίτητες για την επιβίωση του κλάδου. Πως ένα αγροτικό όχημα με παρελκόμενο ψεκαστικό θα κάνει πορεία 20 τουλάχιστον χιλιομέτρων να πάει να γεμίσει σε παροχή που δεν εξυπηρετείται από το δίκτυο της Κομοτηνής χωρίς να γίνει ατύχημα με τα καραβάνια των τουριστών καθώς και συμπολιτών που θέλουν να δροσιστούν σε κάποια παραλία; Τώρα είναι η εποχή για ψεκασμό ρυθμιστών ανάπτυξης καθώς και προληπτικού ψεκασμού για β’ γενιάς σκουλήκι. Αν δεν γίνει σωστά η διαχείριση αυτή, ένας παραγωγός μπορεί να χάσει μέχρι και το 90% της παραγωγής του. Θα μπορούσε επίσης να γίνει μια συνεργασία υποψηφίων ή έστω εκλεγμένων τοπικών συμβούλων και προέδρων, οι οποίοι εκτέθηκαν στην πολιτική για το καλό του τόπου και σε συνεργασία με επαγγελματίες αγρότες των περιοχών ώστε να γινόταν ένας σωστός σχεδιασμός όπως θα πρέπει να γίνεται σε μια ευνομούμενη χώρα”, καταλήγει ο κ. Κοσουτζής.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από xronos.gr

Featured Image