Σήμερα θα ξεκινήσω με τα ευρωπαϊκά, δεδομένου ότι στις 18 Ιουλίου στη 1 το µεσηµέρι το Ευρωκοινοβούλιο, υπό τη νέα του πια σύνθεση, θα ψηφίσει στο Στρασβούργο την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (;) για επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά από αυτό θα ξεκινήσει ο μαραθώνιος για τον καθορισμό των Επιτρόπων.

Με δεδοµένο ότι πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα πάρει το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας ή του Ανταγωνισµού στην Κοµισιόν, φαίνεται πως κλειδώνει αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι, άλλωστε, πολύ σηµαντικό όχι µόνο για τους Έλληνες, αλλά για όλους τους Ευρωπαίους αγρότες που έβγαλαν τα τρακτέρ τους στους δρόµους για να αλλάξει η συνταγή αντιµετώπισής τους από τις Βρυξέλλες.

Featured Image

Κάπως έτσι µαζί µε το χαρτοφυλάκιο αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να κλειδώσει για αρµόδιος επίτροπος στα Αγροτικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Αλλά και για να συμπληρώσουμε την λίστα, τα ονόµατα που ακούγονται στο παρασκήνιο για τον επόµενο Έλληνα επίτροπο είναι επίσης του σηµερινού αντιπροέδρου της Κοµισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, της υπουργού Εργασίας, Νίκης Κεραµέως, του γ.γ. του ΕΛΚ, Θανάση Μπακόλα, και του πρώην υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου.

Πηγή: Παραπολιτικά

Featured Image