Ζητούν αποζημιώσεις.

Δεκάδες τρακτέρ και εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιουλίου στη Βαλένθια, στις πόρτες της κυβερνητικής αντιπροσωπείας της κοινότητας της Βαλένθια, που συγκλήθηκε από την Ένωση Αγροτών της Βαλένθια (AVA-Asaja) και τον Αγροτικό Συντονιστή της Χώρας της Βαλένθια (CCPV -COAG), να απαιτήσει επείγοντα μέτρα από την κεντρική κυβέρνηση, τόσο από τον Υπουργό Γεωργίας, Λουίς Πλάνας, όσο και από την Υπουργό Οικολογικής Μετάβασης, Teresa Ribera, και την υπόλοιπη εκτελεστική εξουσία με επικεφαλής τον Pedro Sánchez, για θέματα ύψιστης σημασίας και ανησυχίας.

Όπως η ξηρασία, τα παράσιτα και οι ασθένειες, ο υπερπληθυσμός της άγριας ζωής, οι κλοπές, οι εμπορικές καταχρήσεις, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Οι αγροτικές οργανώσεις δεν έχουν υπογράψει το πακέτο μέτρων που προτείνει ο Πλάνας γιατί το θεωρούν «σαφώς ανεπαρκές, ειδικά για τη μεσογειακή γεωργία».

Μετά την άφιξη των τρακτέρ, που διέκοψαν την κυκλοφορία στη λεωφόρο μπροστά από την Plaza del Temple, αρκετοί εκπρόσωποι από διάφορες περιοχές και αγροτικούς τομείς κατήγγειλαν τη δραματική κατάσταση που περνούν. Ο πρόεδρος της AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, και ο γενικός γραμματέας της CCPV-COAG, Luis Fernando García, τόνισαν τα κύρια αιτήματα και των δύο αγροτικών οργανώσεων, των μόνων που σε εθνικό επίπεδο δεν έχουν υπογράψει τη δέσμη μέτρων που προτείνει ο Planas. γιατί το θεωρούν «σαφώς ανεπαρκές, ειδικά για τη μεσογειακή γεωργία». Τέλος, η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία προϊόντων της Βαλένθια σε σοβαρή κρίση κερδοφορίας, όπως εσπεριδοειδή, κρεμμύδια, κρασί, αμύγδαλα, δημητριακά ή ρύζι.

Ανάμεσα στα πανό θα μπορούσατε να διαβάσετε τα ακόλουθα μηνύματα διαμαρτυρίας: «Η άγρια ​​ζωή προστατεύεται και ο αγρότης περιφρονείται», «Τα κρεμμύδια «περιστρέφονται» χωρίς τιμή. Σε τι χρησιμεύει ο νόμος της αλυσίδας;», «Η ξηρασία δείχνει ότι το υπουργείο Οικολογικής Αδιαλλαξίας αποτυγχάνει», «Εκατό αγελάδες σφάζονται την εβδομάδα λόγω έλλειψης νερού. Πού είναι η καλή μεταχείριση των ζώων;» ή «Πρωτοχρονιά, νέα πανούκλα (από τρίτες χώρες)».

Featured Image

Η AVA-Asaja και η CCPV-COAG ζήτησαν τη σύγκληση του πίνακα ξηρασίας για την εφαρμογή άμεσης βοήθειας στους πληττόμενους τομείς, καθώς και μια νέα υδρολογική πολιτική που προβλέπει την κατασκευή υποδομής για την αποθήκευση και τη διανομή νερού, αλλαγή του μεγέθους των ροών και δέσμευση στην επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού· βελτίωση της γεωργικής ασφάλισης για την κάλυψη όλων των κινδύνων για τις καιρικές συνθήκες και την άγρια ​​ζωή· και να εφαρμόσουν ασφάλιση αγροτικού κόστους/εισοδήματος.

Οι οργανώσεις ζήτησαν επίσης από την κυβέρνηση να προωθήσει εξαιρετικές εγκρίσεις για φυτοϋγειονομικά προϊόντα που δεν έχουν αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση των παρασίτων και των φυτικών ασθενειών. Στο ίδιο μήκος κύματος, και για να επισημάνουν ορισμένα ανησυχητικά παραδείγματα στην ύπαιθρο της Βαλένθια, ζήτησαν να επιτραπεί η μαζική αναπαραγωγή και απελευθέρωση του παρασιτοειδούς Anagyrus fusciventris για τη βιολογική καταπολέμηση του cotonet Pseudococcus longispinus, του κύριου παρασίτου της λωτού. εγκρίνουν φυτοϋγειονομικά προϊόντα, εκτός της οικογένειας στροβιρουλινών, για την αποφυγή αντοχής στον έλεγχο της βλαστικής νόσου του ρυζιού και εγκρίνουν την ουσία profoxydim, έναντι των ζιζανίων ρυζιού Echinochloa και Leptochloa, όπως εγκρίθηκε από τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Τα αιτήματα επέμεναν επίσης στον αόριστο εθελοντισμό του σημειωματάριου ψηφιακής εκμετάλλευσης. το απλουστευμένο καθεστώς της ΚΓΠ για τους μικρομεσαίους γεωργούς· να καταργηθεί η υποχρέωση ύπαρξης συμβούλου για την ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων σε αγροκτήματα μικρότερα από 15 εκτάρια σε αρδευόμενες εκτάσεις και 30 εκτάρια σε ξηρά· και να καταργηθεί η υποχρέωση λήψης φωτογραφιών με γεωαναφορά. Ένα άλλο επαναλαμβανόμενο αίτημα ήταν η αυστηρή συμμόρφωση με τον Νόμο για την Τροφική Αλυσίδα με ρητή απαγόρευση πώλησης με ζημία και την επίσημη δημοσίευση του μέσου κόστους παραγωγής.

Οι Αγκουάδο και Γκαρθία τόνισαν επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει αμοιβαιότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλες τις εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, καθώς και την αναθεώρηση και τη μελέτη επιπτώσεων των ισχυουσών συμφωνιών, ιδίως με την Αίγυπτο, την Τουρκία, το Μαρόκο και τη Νότια Αφρική. να παραλύσει τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur· υπεράσπιση αυτόματης ρήτρας διασφάλισης για τις εισαγωγές ρυζιού και να αντικαταστήσει το Νόμο για την Αποκατάσταση της Φύσης, που θεσπίζει περισσότερους περιορισμούς στη γεωργική δραστηριότητα, με έναν Νόμο για την Αποκατάσταση της Γεωργίας.

Άλλα αιτήματα ήταν να εγκριθεί ένας νόμος έκτακτης ανάγκης για ζημιές στην άγρια ​​ζωή. προσαρμογή της Εργατικής Μεταρρύθμισης στις ανάγκες των αγροτικών εκστρατειών· να εφαρμόσει σημαντική μείωση στη μονάδα φορολογίας γεωργικού εισοδήματος και αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και αύξηση των πόρων για τη βελτίωση της καταπολέμησης της κλοπής στον αγροτικό τομέα.

Featured Image