Οι κατώτερες ακόμα και του αναμενομένου ποσότητες ελαιολάδου έχουν ήδη προκαλέσει ένα κίνημα “δεν πουλάω” στις τάξεις των ελαιοπαραγωγών.

Ιδιαίτερα οι πιο μικροί ή όσοι είχαν πέρσι μεγάλη παραγωγή είναι σε αδιέξοδο και δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν παλιούς τους πελάτες.

Για το θέμα μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Αχλαδίων Κρήτης κ. Ιωάννη Χριστοδουλάκη, με αφορμή και το πρώτο επίσημο “λάδωμα” που έκανε ο Συνεταιρισμός την Δευτέρα, για να εγκαινιάσει την έναρξη της ελαιοκομικής σεζόν.

Featured Image

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού η παραγωγή θα είναι όπως και σε όλες τις περιοχές έτσι και στη ζώνη ΠΟΠ, πολύ μειωμένη, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι ελαιοπαραγωγοί να μην διατίθενται να πουλήσουν το επόμενο διάστημα, η δε τιμή στον Συνεταιρισμό θα βγει κατά το Δεκέμβριο.

Εκτίμηση για την τιμή είναι παρακινδυνευμένο να κάνει κανείς τώρα, προσθέτει ο κ. Χριστοδουλάκης, ενώ εν τέλει αναφέρεται και στο εκθλιπτικό δικαίωμα που θα παρακρατήσει ο Συνεταιρισμός φέτος και το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 9 και 12%.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image