Τα ιδιαίτερα αυξημένα κόστη κάνουν τους παραγωγούς να μην πουλούν με την ευκολία, που το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

Ξεκίνησε και στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής η συγκομιδή των κελυφωτών φιστικιών. Όπως πρώτο το Agronewsbomb έχει γράψει εδώ και μήνες, η παραγωγή και στην περιοχή αυτή, αναμένεται δραματικά μειωμένη από μια κανονική χρονιά.

Το… αυτό επιβεβαιώνει μιλώντας στο Agronewsbomb ο παραγωγός Δημήτρης Βόρδος, ο οποίος άρχισε αυτές τις ημέρες τη μηχανική συλλογή.

Featured Image

Όπως λέει στο Agronewsvbomb: “προσωπικά έχω παραγωγή , αλλά γενικότερα δεν είναι καλή η κατάσταση. Είναι ψόφια τα πράγματα γιατί δεν τα φροντίζουν όπως θα έπρεπε τα δεντράκια”.

Ο κ. Δημήτρης Βόρδος καλλιεργεί τα φιστίκια μαζί με τον αδερφό του Σπύρο, υπολογίζουν μαζί να μαζέψουν γύρω στους 12 τόνους και επειδή διαθέτουν αποθήκες και ψυγεία, δεν βιάζονται όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, προσθέτοντας ότι: “για τους λόγους αυτούς δεν βιαζόμαστε και δεν πρόκειται να δώσουμε σε τιμές κάτω των 12 ευρώ το κιλό”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, οι τιμές για το ανοιχτό κελυφωτό δεν πρόκειται να ανοίξουν κάτω από τα 12-13 ευρώ το κιλό και θα είναι ως εκ τούτου πάνω και από τα περσινά επίπεδα, που ήταν ούτως ή άλλως ρεκόρ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image