Βασικά σημεία συνέντευξης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα αιτήματά τους ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δήλωσε:

Δυστυχώς, υπάρχει μία δύσκολη πραγματικότητα, που αφορά εδώ και πολύ καιρό χιλιάδες γεωργούς και κτηνοτρόφους, την οποία η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να χειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο. Θα πρέπει, όμως, ο Πρωθυπουργός να γνωρίζει, ότι κάποια στιγμή κλείνει ο κύκλος της επικοινωνίας και ανοίγει ο σκληρός κύκλος της πραγματικότητας, που αφορά στην καθημερινότητα των αγροτών.

Featured Image

Οι αγρότες δικαίως θεωρούν ότι έχουν εγκαταλειφθεί. Έχουν ακούσει πάρα πολλά από την κυβέρνηση για τη στήριξή τους, όπως για τις έγκαιρες αποζημιώσεις και την επιστροφή του ΦΠΑ στο πετρέλαιο. Είδαν, όμως, πετσοκομμένες ενισχύσεις, μειωμένες αποζημιώσεις, ακούν για 35% οριζόντια περικοπή αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ, τη στιγμή που οι τιμές στις οποίες πουλάει ο παραγωγός, δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος παραγωγής.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά ως χώρα και με την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον πρωτογενή τομέα, ειδικά μετά από τα ζητήματα που έφερε στην επιφάνεια η πανδημία, με τις ελλείψεις στη διατροφική αλυσίδα και την ανάγκη επισιτιστικής επάρκειας της χώρας.

Featured Image