Έντονη ανησυχία των κτηνοτρόφων – παραγωγών του νομού, που βλέπουν σιγά-σιγά να επιστρέφουν οι τιμές σε επίπεδα 2017-2018.

Έντονα καθοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές παραγωγού για το αιγοπρόβειο γάλα στην Κρήτη, κάτι που ανησυχεί τους κτηνοτρόφους του νησιού και τους αφυπνίζει να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Όπως λέει στο Agronewsbomb o έμπειρος κτηνοτρόφος κ. Γιώργος Τζουλιαδάκης: “οι τιμές παραγωγού στο πρόβειο γάλα παίζουν από τα 95 λεπτά έως τα 1,05 ευρώ το κιλό, ενώ στο γίδινο είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, με τιμές στα 87-90 λεπτά. Οι τιμές στις ζωοτροφές και κυρίως στα φυράματα μπορεί να έχουν πέσει, ωστόσο στις χονδροειδείς ζωοτροφές είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Στα τριφύλλια οι τιμές είναι παραδοτέα στην Κρήτη στα 55 λεπτά, ενώ το χειμώνα, ήταν στα 65 λεπτά και ο κόσμος δεν βγαίνει”.

Πρωτοβουλία από νεοσύστατο σύλλογο συνεργασίας κτηνοτρόφων

Featured Image

Λόγω της δύσκολης αυτής κατάστασης, η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου Συνεργασίας Κτηνοτρόφων Ηρακλείου απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση με τους τυροκόμους και τους μεταποιητές νωπού πρόβειου και γίδινου γάλακτος, την ερχόμενη Δευτέρα στις 18:30 στα γραφεία τη Ένωσης Ηρακλείου στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Στην συνάντηση, ο εν λόγω σύλλογος θα επιδιώξει να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους και ειδικά αυτό της πορείας της τιμής παραγωγού στο γάλα, τη στιγμή μάλιστα που βλέπουμε πως στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα καλά τυριά, παραμένουν με την τιμή στα… ύψη.

Newsroom Agronewsobomb

Featured Image