Αθέτηση συμφωνιών από αρκετούς γαλατάδες καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι μιλώντας στο Agronewsbomb.

Με “ακήρυχτο πόλεμο” μοιάζει η κατάσταση που επικρατεί στην εγχώρια αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος. Όσοι μάλιστα προβλέπαμε μείωση τιμών παραγωγού αμέσως μετά τις εκλογές, πέσαμε για μια ακόμα φορά… μέσα.

Ωστόσο, η κατάσταση, μοιάζει να επιδεινώνεται με το πέρασμα των μηνών, καθώς όπως καταγγέλλουν αιγοπροβατρόφοι στο Agronewsbomb, όσοι παραγωγοί έχουν συνάψει συμφωνίες στο μιλητό ή δεν έχουν υπογράψει χαρτί, αναγκάζονται μήνα με το μήνα να εισπράττουν ολοένα και λιγότερα χρήματα.

Όπως για παράδειγμα λέει κτηνοτρόφος από την ορεινή Αιτωλοακαρνανία μιλώντας στο Agronewsbomb, μέχρι τώρα ο γαλατάς έπαιρνε το γάλα προς 1,40 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι ήταν 1,60 και 1,65 ευρώ το κιλό, ενώ απ’ ό,τι ακούγεται μείωση θα υπάρξει και συγκεκριμένα κατά 2 λεπτά το κιλό αυθαίρετα από τα τιμολόγια του προηγούμενου μήνα.

Featured Image

Αρκετοί γαλατάδες με πρόσχημα τη μείωση της κατανάλωσης, η οποία δεν προκύπτει από πουθενά πόσο μάλλον για τυριά όπως η Φέτα, επαναλαμβάνουν την ιστορία που έζησαν χιλιάδες κτηνοτρόφοι επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν και είχαμε φτάσει στο σημείο το προϊόν να μένει στα αζήτητα.

Τώρα και η σημερινή κυβέρνηση που λέει όμως ότι καταπολεμά τις ελληνοποιήσεις, καμιά διαφορά δεν έχει από την τότε κυβέρνηση μάλλον, αφού το αποτέλεσμα είναι το ένα και το αυτό: Ότι οι τιμές παραγωγού πέφτουν, όπως συμβαίνει στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα, ενώ την ίδια ώρα έμποροι και μεσάζοντες θησαυρίζουν.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image