Αρκετοί αγρότες είδαν… 0 ευρώ στο λογαριασμό τους, καθώς είχαν οφειλές, όπως μας είπαν.
Κατασχέσεις ποσών de minimis που πιστώθηκαν σε λογαριασμούς αγροτών, καταγγέλλουν παραγωγοί στο Agronewsbomb.
“De minimis που να μην είναι ακατάσχετα, πρώτη φορά έγινε. Πολλοί αγρότες είδαν 0 στον λογαριασμό τους, τα τράβηξαν διάφοροι φορείς”, είναι το μήνυμα ενός οργισμένου παραγωγού στο Agronewsbomb.
Όπως μας αναφέρουν: “περιμέναμε πώς και πώς τόσο καιρό τα χρήματα αυτά, αλλά δεν προλάβαμε να τα πάρουμε στο χέρι”.
Αν όντως ευσταθούν, οι καταγγελίες και δεν μιλάμε για κάποια παρανόηση εκ μέρους των παραγωγών, τότε καλό θα είναι να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές.
Πετσοκομμένη η συνδεδεμένη στο σιτάρι, λέει ο Κόκκαλης
Διευκρινήσεις από το ΥπΑΑΤ ζητά εξάλλου και ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, αναφορικά με το “γεγονός πως συνδεδεμένες ενισχύσεις καταβλήθηκαν είτε μειωμένες, είτε καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις”.
“Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, δεν πληρώθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι, στο ποσό που ήταν το ενδεικτικό. Το ίδιο συνέβη και με την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα βοοειδή. Η συνδεδεμένη στο σιτάρι ήταν πετσοκομμένη κατά 25%, ενώ τα βοοειδή έλαβαν κάτω από 100 ευρώ! Επίσης δεν πληρώθηκε η συνδεδεμένη στο καλαμπόκι για ιδιοκατανάλωση που αφορά χιλιάδες κτηνοτρόφους”, αναφέρει.
Newsroom Agronewsbomb