Μπήκαν για μάζεμα οι πρώτες μηχανές εδώ και λίγες ημέρες.

Ο κ. Χρήστος Τσιχήτας, πρόεδρος στην Ένωση Θεσσαλονίκης δήλωσε στο Agronewsbomb τα εξής: “οι μηχανές έχουν αρχίσει και αλωνίζουν εδώ και λίγες ημέρες. Χτες ως ΕΑΣ Θεσσαλονίκης κάναμε και τις πρώτες παραλαβές. Εικόνα για τις αποδόσεις δεν υπάρχει ακόμα, καθώς είναι πολύ νωρίς. Σε μια εβδομάδα όμως θα ξέρουμε. Φαίνεται πάντως ότι από άποψη παραγωγής θα είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα. Όσον αφορά στις τιμές, η εμπορική περίοδος δεν έχει αρχίσει ακόμα, αλλά πρέπει να πούμε πως τα παλιά ρύζια έχουν φύγει και δεν υπάρχει απόθεμα. Υπάρχει κινητικότητα στην αγορά και ως εκ τούτου προσδοκία στους παραγωγούς για επανάληψη της περσινής σεζόν, σε σχέση με το ενδιαφέρον του εμπορίου και τις τιμές”.

Σύμφωνα τώρα με ορυζοπαραγωγούς από την Ανθήλη Φθιώτιδας, μια ακόμα ζώνη καλλιέργειας του προϊόντος, αναμένεται μια καλή χρονιά από άποψη παραγωγής, οι δε τιμές που ακούγεται πως θα παίξουν είναι για την ποικιλία Ronaldo, στα 55 λεπτά τουλάχιστον, ενώ στη Χαλάστρα ακόμα και 58 λεπτά το κιλό.

Featured Image

Σημειώνεται πως στην περιοχή της Χαλάστρας τα Ronaldo πέρσι έπιασαν τα 54-55 λεπτά, ενώ τα Indica έφτασαν τα 47 λεπτά και μετά έπεσαν στα επίπεδα των 35 λεπτών το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image