Χωρίς άρδευση κινδυνεύουν να παραμείνουν με 45 βαθμούς Κελσίου, πάνω από 20.000 ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες, πέριξ της Γουριάς Μεσολογγίου, καταγγέλλουν στο Agronewsbomb, αγρότες από την περιοχή.

Όπως οι ίδιοι σημειώνουν, γίνονται έργα αποκατάστασης σε αρδευτικά δίκτυα της περιοχής εν μέσω καύσωνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εκατοντάδες αγρότες να αρδεύσουν τις ελιές τους, τα τριφύλλια τους κ.λπ., τέτοιες μέρες, όπως οι σημερινές, αλλά και οι επόμενες, με την πρόγνωση για τις θερμοκρασίες να ξεπερνά τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους αγρότες, που ρώτησαν να μάθουν πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες, θα χρειαστούν 15 ημέρες ακόμα, οι οποίες, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ίσως αποβούν μοιραίες. Σύμφωνα με τους παραγωγούς οι ίδιοι είχαν προειδοποιήσει τους αρμόδιους από το χειμώνα να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Featured Image

Κατά τα άλλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι λοιποί υπεύθυνοι για τα αρδευτικά περιδιαβαίνουν την ύπαιθρο και τη βουλή, λέγοντας πως η άρδευση των καλλιεργειών, είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σημειωτέον ότι οι αγρότες απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς πληρώνουν τέλη, αλλά δεν έχουν νερό την πιο κρίσιμη περίοδο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image