Στη χειρότερη φάση οι ξηρικοί ελαιώνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του olimerca.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών και Ελέγχου Τροφίμων της Ισπανίας μόλις έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα προσωρινά στοιχεία για τη συμπεριφορά της αγοράς ελαιολάδου το μήνα Αύγουστο και το ισοζύγιο είναι αναμφίβολα θετικό για άλλη μια φορά, αναφέρει το olimerca.

Αν κι αυτό το μήνα η λειτουργική δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα ήταν μόλις τρεις εβδομάδες, το ισοζύγιο των εκροών δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο: πάνω από 71.500 τόνους (χωρίς τις εισαγωγές, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι περίπου 20.000 τόνοι).

Συνολικά, ο Αύγουστος πρόκειται να κλείσει με μια κίνηση ελαιολάδου πάνω από 90.000 τόνους, γεγονός υπέροχο που ενισχύει τον δυναμισμό μάρκετινγκ των ισπανικών ελαιουργείων, αλλά και που ταυτόχρονα φέρνει πίεση στην αγορά και πάνω από όλα θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση στις τιμές, δεδομένου ότι τα αποθέματα μειώνονται κάθε μέρα που περνά.

Featured Image

Στις 31 Αυγούστου, τα αποθέματα ελαιολάδου που διατηρούσαν τα ελαιουργεία ήταν 139.000 τόνοι, ενώ ο όγκος που κατείχαν οι εμφιαλωτές ήταν περίπου 132.000 τόνοι.

Πρέπει ακόμα να ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί ο μήνας Σεπτέμβριος για να κλείσει αυτή η περίπλοκη σεζόν. Ένας μήνας που για άλλη μια φορά διατηρεί στοιχεία παρόμοια με τον Ιούλιο ή τον Ιούνιο θα δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία τόσο στην προσφορά όσο και στη ζήτηση.

Χωρίς αμφιβολία, ολόκληρος ο τομέας έχει να ακολουθήσει μια πορεία που θα είναι «αίμα, ιδρώτα και δάκρυα».

Featured Image