Το Τμήμα Γεωργίας, Αλιείας, Υδάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της Ανδαλουσίας προσθέτει άλλα επτά εκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια για να ανακουφίσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία οι γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην επαρχία της Αλμερίας και της Γρανάδας βρίσκονται σε περιοχές που πλήττονται από ακραία ξηρασία. Αυτό προτάθηκε από την υφυπουργό Γεωργίας, Αλιείας, Υδάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης, Consolación Vera, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Τροφίμων, Manuel Gómez, κατά τη συνάντηση που είχαν αυτή την Τετάρτη με γεωργικές οργανώσεις και συνεταιρισμούς στο Πίνακας Αγροτικής Συνομιλίας Ανδαλουσίας.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο, «πρόκειται για παροχή βοήθειας σε εκείνες τις περιοχές που πλήττονται σοβαρότερα από υψηλότερη ξηρασία και συγκεκριμένα σε εκείνες που είχαν δύο διαδοχικές συγκομιδές με ξηρασία κάτω του μέσου όρου». Για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο διεξήγαγε μια εξαντλητική και λεπτομερή μελέτη στην οποία χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Πληροφοριών της Ανδαλουσίας για να δει εκείνα τα μέρη με λιγότερη πυκνότητα βροχοπτώσεων και υψηλότερες θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση αυτή θα επηρεάσει περισσότερους από 2.000 δικαιούχους και θα διατεθεί στις περιφέρειες Los Vélez, Valle del Almanzora και Los Filabres-Tabernas στην επαρχία της Almería. καθώς και το Baza και το Huéscar από την επαρχία της Γρανάδας. Αυτές οι εκτάσεις καλύπτουν 50.000 εκτάρια ξηράς ποώδους γης. καθώς και 212.000 κοπάδια αιγοπροβάτων και βοοειδών. «Αυτές οι ενισχύσεις που ζητάμε τώρα προστίθενται στην αύξηση έως και 25 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον της αγροτοπεριβαλλοντικής βοήθειας», τόνισε το υπουργείο.

Featured Image

100 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων

Όπως εξήγησαν, πρόκειται για τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιήθηκε με την πρόσκληση για ενίσχυση 100 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού σε αγροκτήματα στην Ανδαλουσία, για την οποία οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι αυτή την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Αυτές οι επιδοτήσεις, που αποτελούν μέρος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (PDR) της Ανδαλουσίας 2014-2020, επιδιώκουν να βελτιώσουν τη συνολική απόδοση και τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα στη χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων. Από αυτά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά 50 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στον τομέα της ελιάς της Ανδαλουσίας ως ειδική στήριξη από την κυβέρνηση της Ανδαλουσίας για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων που έχει η ξηρασία σε αυτά τα αγροκτήματα, τα οποία είναι τόσο σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά για Ανδαλουσία.

Πηγή: oleumxauen.es

Featured Image