Η Sana Seeds, μια ολλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στην καλλιέργεια, παραγωγή και πώληση ποικιλιών αγγουριού υψηλής ποιότητας, εντάσσεται στη Sakata Vegetables Europe.

Με αυτή την εξαγορά, η ιαπωνική εταιρεία σπόρων επενδύει στο τμήμα υψηλής αξίας του ολλανδικού αγγουριού. Μετά την εξαγορά το 2017 μιας Ιορδανικής εταιρείας που ειδικεύεται στα αγγούρια Beta Alfa, η Sakata ενισχύει τη θέση της στις παγκόσμιες αγορές αγγουριού και συνεχίζει να αναπτύσσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καλλιεργειών.

Η Sana Seeds είναι μια εταιρεία που κατάφερε πολύ γρήγορα να προσφέρει εμπορικές ποικιλίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς. Η εταιρεία ξεκίνησε μια συνεργασία με τη Sakata πριν από αρκετά χρόνια. Το πρώτο του αποτέλεσμα ήταν η εμπορευματοποίηση από τη Sakatade δύο τύπων ποικιλιών αγγουριών υψηλής απόδοσης: Dorian, ένα προϊόν που καλλιεργείται σε θερμοκήπιο χωρίς κλιματισμό, με υψηλή παραγωγή και προσαρμοσμένο σε υψηλές θερμοκρασίες. και το Izal, το οποίο έχει πολύ ανοιχτή φυτική δομή και εξαιρετική ποιότητα καρπού σε όλο τον κύκλο.

«Αυτή η εξαγορά ανταποκρίνεται στη στρατηγική της Sakata να επενδύει πάντα στην καινοτομία με μακροπρόθεσμη εστίαση»

Featured Image

«Αυτή η εξαγορά ανταποκρίνεται στη στρατηγική της Sakata να επενδύει πάντα στην καινοτομία με μακροπρόθεσμη εστίαση», εξηγεί ο Basile de Bary, Διευθύνων Σύμβουλος της Sakata EMEA. «Με τον καιρό, η συνεργασία μας με τη Sana Seeds γίνεται όλο και πιο στενή. Και, φυσικά, οδήγησε στο να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι Sana Seeds και Sakata σήμερα».

Στο επιχειρησιακό μέτωπο, δύο από τους τέσσερις μετόχους της Sana Seeds εντάσσονται στις ομάδες αναπαραγωγής Sakata. Θα εργαστούν στην Ισπανία, στα κεντρικά γραφεία της Sakata στην Αλμερία. «Η Sana Seeds θα έχει πρόσβαση σε ένα δίκτυο πωλήσεων μεγάλης κλίμακας και εξαιρετικές εγκαταστάσεις όσον αφορά την έρευνα, την παραγωγή και το μάρκετινγκ. Θα είναι χαρά να δούμε τη γκάμα που έχουμε αναπτύξει να αποκτά μεγαλύτερη εμβέλεια», λέει ο Frederik Gerrits, Διευθύνων Σύμβουλος της Sana Seeds.

Το Sakata συνδυάζει τη γνώση των προγόνων και την πιο προηγμένη τεχνολογία για να δημιουργήσει σπόρους λαχανικών που πληρούν αυστηρές απαιτήσεις όσον αφορά την απόδοση, τη γεύση, την αντοχή στις ασθένειες και την προσαρμογή στους κλιματικούς κινδύνους, μεταξύ άλλων. Με τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ποικιλίες και σπόρους υψηλής ποιότητας, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση τόσο της παγκόσμιας διατροφής όσο και της βιώσιμης γεωργίας.

Featured Image