Μαίνεται η μάχη 300 και πλέον ανδρών, πυροσβεστών και εθελοντών, κατοίκων κ.λπ. στο Ρέθυμνο με τις φλόγες.

Δραματικές επιπτώσεις και στην αγροτική παραγωγή του νομού Ρεθύμνης φέρνει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται και έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

Εξαιτίας της φωτιάς δόθηκε χθες εντολή εκκένωσης για εννέα χωριά, ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μάχονται για να σώσουν τις περιουσίες τους με όσα μέσα διαθέτουν και οι κάτοικοι της περιοχής, με εξαίρεση τις μεγάλες ηλικίες. Η κινητοποίηση έχει φέρει καλά αποτελέσματα αφού δεν έχουν καεί σπίτια, ωστόσο μεγάλες ήδη αποτιμώνται οι ζημιές σε ελαιόδεντρα ακόμα και εκατονταετίας, σε ζωικό κεφάλαιο, αποθήκες και λοιπές υποδομές.

Featured Image

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί και σε δέντρα ελιάς που παράγουν την ονομαστή προστατευόμενη ονομασία προέλευσης επιτραπέζιας ελιάς με την ονομασία «Θρούμπα Αμπαδιάς – Ρεθύμνου», η οποία έχει ιδιαίτερη αξία στην περιοχή από κάθε άποψη.

Στις τοπικές Αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς θα απαιτηθούν γερές αποζημιώσεις ώστε να μην εγκαταλειφθεί η αγροτική και ζωική παραγωγή μετά και από αυτό το χτύπημα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image