Tην περασμένη Κυριακή, η πρωινή εκπομπή ”Σαββατοκύριακο από τις 6” με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τη Νίνα Κασιμάτη, συνδέθηκε απ’ ευθείας με το παραδοσιακής αρχιτεκτονικής χωριό της περιοχής Διδυμοτείχου και συγκεκριμένα με τον κάμπο του στην κοιλάδα Ερυθροποτάμου.

Εκεί η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Μαρία Μανάκα, συζήτησε με τον αγρότη Θανάση Τσιπούδη, έναν από τους λίγους που έχουν μείνει δυστυχώς και στο συγκεκριμένο χωριό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτός και οι συνάδερφοι του.

Για τις χαμηλές τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους, αλλά αυτά φτάνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε πολλαπλάσιες τιμές για τον καταναλωτή.

Όπως ανέφερε ο κ.Τσιπούδης, συζητώντας με τους παρουσιαστές και την δημοσιογράφο της ΕΡΤ που βρισκόταν σε ένα από τα χωράφια με καλλιέργεια φακής και τόνισε πόσο καλής ποιότητας είναι το συγκεκριμένο όσπριο που παράγουν στο Παλιούρι, το περιθώριο κέρδους των αγροτών είναι ελάχιστο.

Featured Image

Σε αυτό παίζει ρόλο εκτός των άλλων (κόστος παραγωγής κ.λ.π) και το πρόβλημα με την συνδεδεμένη ενίσχυση, όπου θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή του καθεστώτος που επικρατεί σήμερα.

Επεσήμανε πάντως, ότι οι φακές από το Παλιούρι Διδυμοτείχου και άλλα χωριά της περιοχής, εξάγονται και στο εξωτερικό λόγω της πολύ καλής τους ποιότητας.

Πηγή – evros-news.gr
Πηγή video – Evros-news.gr

Featured Image