Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας, ΠΟΣΕΥΓ.

“Η πανώλη των αιγοπροβάτων δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής. Να σταματήσει η κυβέρνηση το παιχνίδι αποπροσανατολισμού και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της. Στελέχωση των υπηρεσιών ΤΩΡΑ.”

Τα κρούσματα της Πανώλης Αιγοπροβάτων είναι το πιο πρόσφατο συμβάν σε μια σειρά επιδημιών των παραγωγικών ζώων των τελευταίων που γονατίζουν κυριολεκτικά τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους της Ελλάδας.

Η ευλογιά των προβάτων, ο καταρροϊκός πυρετός, η αφρικανική πανώλη των χοίρων, η οζώδης νόσος των βοοειδών, η πανώλη των αιγοπροβάτων δεν έπεσαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής διαχρονικά, στο πλαίσιο συνδιαμόρφωσης και υλοποίησης της ΚΑΠ της ΕΕ.

Featured Image

 Αυτή είναι η πολιτική που έχει μετατρέψει την χώρα σε “ξέφραγο αμπέλι” για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων που μέσω των αθρόων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, γεωργικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου εξασφαλίζουν εισροές από όπου τους συμφέρει καλύτερα.

 Αυτή είναι η πολιτική που έχει αποδεκατίσει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα (κεντρική κτηνιατρική υπηρεσία ΥΠΑΑΤ, κτηνιατρικά εργαστήρια, υπηρεσίες της Περιφέρειας
κλπ), γιατί θεωρεί τη στελέχωσή τους ως “κόστος”. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2012 – 2020 δεν βγήκε ούτε μια προκήρυξη διορισμού μόνιμων κτηνιάτρων ενώ την ίδια στιγμή η πολιτική αλλά και η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, πατώντας σε σχετικούς ευρωενωσιακούς κανονισμούς, ισχυρίζονταν ότι θα λύσουν όλα τα προβλήματα μέσω της ανάθεσης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες (μέσω του θεσμού του “κτηνιάτρου εκτροφής”), κάτι που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε καταστροφικό.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ

ΠΟΣΕΥΓ_44_Για την πανώλη των αιγοπροβάτων_22_7_2024

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image