Σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτριος Νατσιός, ο Βουλευτής Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Βορύλλας, μαζί με τοπικά στελέχη του Κινήματος, επισκέπτονται τους κινητοποιημένους αγρότες στα μπλόκα της Θεσσαλίας, τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, καθώς και διάφορους τοπικούς φορείς της Περιφέρειας.

Οι κ.κ. Δημήτρης Νατσιός και Ανδρέας Βορύλλας συναντήθηκαν στον Πλατύκαμπο με τον κ. Κουτσούκη, Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου της περιοχής και μέλος του συντονιστικού πανελληνίου οργάνου των κινητοποιήσεων των αγροτών. Ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις ανάγκες και τα αιτήματα των αγροτών και ταυτόχρονα κατέθεσαν τις προτάσεις της ΝΙΚΗΣ για την στήριξη του πολύπαθου πρωτογενούς τομέα. Συμφώνησαν ότι τα μέτρα στήριξης των αγροτών εκ μέρους της κυβέρνησης είναι αποσπασματικά και βραχυπρόθεσμα, γι’ αυτό και ελλειμματικά στην επίλυση των χρονίων προβλημάτων που ο αγροτικός τομέας αντιμετωπίζει.

Στην συνέχεια, πραγματοποίησαν συνάντηση στο Βελεστίνο με τον κ. Δημήτριο Νασίκα, Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, από τον οποίο πληροφορήθηκαν για την κατάσταση στην περιοχή και τα προβλήματα των κατοίκων.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, όπου συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Featured Image

Ενημέρωση επίσης είχαν από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Λάρισας, κ. Λάμπρο Ντέλλα, για τα αιτήματα που χρήζουν αντιμετώπισης ώστε να ενισχυθεί ο συσκευαστικός κλάδος αγροτικών προϊόντων.

Οι κ.κ. Νατσιός και Βορύλλας στη συνέχεια μεταβαίνουν στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο Λαρίσης, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του αειμνήστου πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου, του οποίου το μνήμα βρίσκεται στην ιερά μονή.

Τέλος, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου Πυργετού.

Featured Image