Κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο μπλόκο Πλατυκάμπου όπου αναμένεται να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, με τις απόψεις να διίστανται σχετικά με την παραμονή ή την αποχώρηση των τρακτέρ.

Νωρίτερα έγινε υποδοχή των 12 τρακτέρ που είχαν μεταβεί στην Αθήνα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες εξουθενωμένοι από την 48ωρη παραμονή σε Αθήνα και εθνική οδό δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο ωστόσο αρκετοί συνάδελφοί τους έχουν αποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες. Πάντως η άποψη που επικρατεί στα υπόλοιπα μπλόκα της Θεσσαλία που συνεδριάζουν αργά το απόγευμα είναι η παραμονή, έστω και αν η συνάντηση με τον πρωθυπουργό μετατίθεται για τις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σωκράτης Αλειφτήρας που εκπροσωπεί τους Φαρσαλινούς αγρότες στο μπλόκο του Ε-65, ακόμη και αν αποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι αγρότες προγραμματίζουν συλλαλητήρια με τρακτέρ στις πόλεις, σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Αγιά, Τύρναβο κ.λπ. την ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία.

Featured Image

Στο μπλόκο Στεφανοβικείου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη γύρω στις 5.00 το απόγευμα με ταυτόχρονο συμβολικό αποκλεισμό της παλιάς ΕΟ Βόλου- Λάρισας, ενώ στον Ε-65 γύρω στις 7.00 το απόγευμα

Επίσκεψη Βορίδη στο μπλόκο Αλμυρού το απόγευμα

Εντωμεταξύ αναμένεται επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη το απόγευμα στο μπλόκο Αλμυρού κατά τη μετάβασή του για το Βόλο, όπου το βράδυ είναι προσκεκλημένος σε εκδήλωση της ΟΝNΕΔ. Οι αγρότες του Αλμυρού είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο ενώ σήμερα μάλιστα όπως μας ανέφερε ο Χρήστος Πάντζιος θα κόψουν και πρωτοχρονιάτικη πίτα, σύμφωνα με το thessaliatv.gr.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τελικά ο ίδιος τη Θεσσαλία την προσεχή εβδομάδα (προς το τέλος) ή στις αρχές της επόμενης και ίσως εκεί να γίνει το ραντεβού με τους αγρότες που θα του θέσουν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσσαλικός κάμπος από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου.

Featured Image