Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία ελαιολάδου που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Γλυφάδας Μεσσηνίας την Κυριακή.

Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb η κα Κωνσταντίνα Λάμπρου, γραμματέας του Συνεταιρισμού: “είχαμε συνολικά τέσσερις προσφορές και το προϊόν πήρε τελικά κάποιος έμπορος από την Κορώνη, με 7,50 το ΠΟΠ και 7,30 το υπόλοιπο, έξτρα παρθένο, που δεν είναι στο ΠΟΠ. Πλέον δεν έχουμε άλλο προϊόν, καθώς είχαμε δώσει και ποσότητες νωρίτερα είτε ως συνεταιρισμός είτε όχι”.

Σε τραγική κατάσταση τα δέντρα λόγω καύσωνα

Featured Image

Σύμφωνα με τη γραμματέα του συνεταιρισμού τα δέντρα είναι μεν φορτωμένα με καρπό φέτος, ωστόσο, η ζέστη, η ξηρασία και ο παρατεταμένος καύσωνας, έχουν αρχίσει και επιφέρουν μεγάλες ζημιές στην παραγωγή, αλλά και στα ίδια τα δέντρα. Έχουμε αποβολές καρπών και γενικά δεν είναι καλή η κατάσταση, το χειρότερο δε είναι ότι έχουμε τόσες ημέρες καύσωνα και αυτό θα συνεχιστεί”.

Σύμφωνα με την κα Λάμπρου το προηγούμενο διάστημα οι παραγωγοί της περιοχής έδωσαν ελαιόλαδο με τιμές από 9 έως 9,10 ευρώ το κιλό το έξτρα παρθένο, με 8,60 για ενάμιση μήνα περίπου ενώ τα βιολογικά ελαιόλαδα το περασμένο διάστημα έπιασαν τιμές από 9,80 έως 10,50 ευρώ ανά κιλό κι αυτό είναι πολύ θετικό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image