Πότε κλαδεύουμε λεμονιές και πορτοκαλιές
Οδηγίες και συμβουλές για παραγωγούς σχετικά με το πότε και πώς κλαδεύουμε λεμονιές και πορτοκαλιές Το σωστό κλάδεμα των λεμονιών και των πορτοκαλιών είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας…
Οδηγίες και συμβουλές για παραγωγούς σχετικά με το πότε και πώς κλαδεύουμε λεμονιές και πορτοκαλιές Το σωστό κλάδεμα των λεμονιών και των πορτοκαλιών είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας…
Η πορεία των εξαγωγών νωπών οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα κατά το διάστημα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2024, βάσει στοιχείων του Incofruit Hellas. Στατιστικά εξαγωγών και εισαγωγών Επιτραπέζια σταφύλια: Καταγράφηκε μείωση 6,8%…
Το θέμα της στοχοποίησης του ελαιολάδου έχει θίξει εδώ και πολύ καιρό το Agronewsbomb. Συνάντηση με κεντρικό θέμα την ενίσχυση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ο οποίος συνεχίζει…
Στο νησί δραστηριοποιούνται γύρω στα 30 ελαιοτριβεία. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται εδώ και αρκετές ημέρες η τιμή παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο νησί της Ζακύνθου, φέρνοντας σε…
Την απόφαση για τον "Καθορισμό λεπτομερειών εφαρμογής του Καν (ΕΕ) 2024/2146 για τον αμπελοοινικό τομέα - Παράταση ισχύος χορηγηθέντων αδειών φύτευσης" δημοσίευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε εφαρμογή…
Ο Αγροδιατροφικός Συνεταιρισμός της Ισπανίας αναφέρει ότι τον Νοέμβριο παρήχθησαν 255.742 τόνοι ελαιόλαδου, άρα η συσσωρευμένη παραγωγή ανέρχεται σε 292.019. Οι εκροές στην αγορά είναι 103.910 τόνοι, διατηρώντας τις ποσότητες…
Η Κορωνέϊκη ελιά, γνωστή για την ανώτερη ποιότητα ελαιολάδου που παράγει, αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους και αγαπημένους τύπους ελιάς στην Ελλάδα. Η βιολογική καλλιέργειά της απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις…
Η παραμόρφωση των καρπών σε ροδάκινα και νεκταρίνια αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που επηρεάζει την εμπορική αξία της…
«Η ανεπάρκεια μέτρων αντιμετώπισης της δραστικής μείωσης της παραγωγής της ελιάς εξαιτίας της ανομβρίας οδηγεί τους ελαιοπαραγωγούς σε επιπλέον δυσμενή θέση». Την έλλειψη μέτρων για την αντιμετώπιση της απώλειας παραγωγής…
Ο Πέτρος Τζαβέλλας από τα Βρυττά Έδεσσας είναι ο πρώτος που κατάφερε να αναδείξει την καλλιέργεια των τζίτζιφων στην Ελλάδα. Με όραμα, επιμονή και σκληρή δουλειά, καλλιεργεί εδώ και έξι…