Το “Oliba” φτάνει στην Ιταλία με τις πρώτες δοκιμές στην αγορά.

Πρόκειαι για τηνGreen Beer, την πράσινη μπύρα με ελαιόλαδο. Το προϊόν, ισπανικής προέλευσης, διαπιστευμένο ως το πρώτο στο είδος του και βραβευμένο για καινοτομία στην παγκόσμια έκθεση καινοτομίας τροφίμων Sial, δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα στο “ShowRum – Italian Rum Festival” – μια έκθεση αφιερωμένη στα αποστάγματα ζαχαροκάλαμου από ζάχαρη.

Το « Oliba», που παράγεται με ελιές Πυρηναίων σε στυλ Bohemian Pilsner, είναι φτιαγμένο με βύνη κριθαριού και σίτου, λυκίσκο, μαγιά, εκχύλισμα ελιάς, συμπύκνωμα καρθάκου και σπιρουλίνα. Στη διαδικασία παρασκευής, το εκχύλισμα ελιάς – διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του προϊόντος – προστίθεται μετά τη διαδικασία της ζύμωσης και το πράσινο χρώμα της μπύρας δίνεται από το εκχύλισμα ελιάς και τη σπιρουλίνα (υπερτροφή). Η μπύρα είναι χωρίς γλουτένη. Στο οσφρητικό επίπεδο – λέει η αναπαράσταση στην Ιταλία – υπάρχουν νότες ελιάς και διακριτικές νότες φύλλου ελιάς.

Featured Image

«Ξεκινήσαμε να το διανέμουμε στην Ιταλία – δηλώνει ο Fabrizio Calvani, εκπρόσωπος της Oliba Green Beer – στις πόλεις Viterbo, Chieti και Bari και εργαζόμαστε για να το παρουσιάσουμε σε άλλες τοποθεσίες. Το καταναλωτικό του κόστος είναι μεταξύ 4 και 5 ευρώ. Το προϊόν κατασκευάζεται από τον όμιλο Costa και αυτή τη στιγμή διανέμεται ήδη σε διάφορα μέρη του κόσμου, γράφει το olivonews.

Το OlivoNews είχε ήδη καλύψει αυτό το προϊόν πριν από 10 μήνες, με αφορμή το βραβείο που έλαβε στην έκθεση Food Innovation. Με την ευκαιρία αυτή θυμηθήκαμε πώς ο Ivan Caellas Colomés , Διευθύνων Σύμβουλος της OliBa Green Beer, εκμυστηρεύτηκε ότι η έμπνευση για την μπύρα ήρθε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ελαιολάδου που φιλοξενούσε στο κτήμα της εταιρείας του. «Παράγω πράσινα λάδια με πράσινες ελιές – υπογράμμισε – και ήθελα να μιμηθώ το χρώμα του λαδιού στην μπύρα ». Το αποτέλεσμα ήταν μια craft μπύρα με ελιές από την ποικιλία που υπάρχει στην περιοχή , ικανή να εμφυσήσει τις γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα των ίδιων των ελιών, με ένα μοναδικό αρωματικό προφίλ».

Featured Image