Με την απορία παραμένουν χιλιάδες συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, καθώς έχουμε φτάσει στις 5 Οκτωβρίου και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει προχωρήσει στον καθορισμό της αξίας δικαιωμάτων των 650.000 αγροτών και κτηνοτρόφων για το έτος 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb αυτές τις ημέρες κανονικά θα έπρεπε να τρέξουν τα τεστ για τις πληρωμές των επιδοτήσεων, όμως οι παραγωγοί έχουν μείνει με την απορία και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση.

Όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες, το σύστημα του ΟΣΔΕ αναμένεται να κλείσει σήμερα το βράδυ και να επαναλειτουργήσει από βδομάδα. Όμως τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Όπως, για παράδειγμα τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις και τα υπόλοιπα του 2022, καθώς και με την αξία των δικαιωμάτων του 2022, που κάποιοι λένε πως ακόμα δεν έχουν καθοριστεί ακόμα.

Featured Image

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με την πληρωμή της αναδιανεμητικής κι αν θα γίνει τον Οκτώβριο, αλλά και τι θα γίνει με τα οικολογικά σχήματα που υπολειτουργούν και η πληρωμή των οποίων όπως όλα δείχνουν, θα πάει για το ερχόμενο καλοκαίρι, γιατί λίγα πράγματα λειτουργούν.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, πρώτος που θα πρέπει να βγει και να δώσει απαντήσεις είναι ο πλέον αρμόδιος, ο ΥπΑΑΤ Λ. Αυγενάκης, ο οποίος συν τοις άλλοις, κινδυνεύει να επωμιστεί σε λίγες εβδομάδες την ευθύνη μιας ακόμα προβληματικής πληρωμής…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image