Μεγάλη η εκκρεμότητα που υφίσταται σε σχέση με τα οικολογικά σχήματα με χιλιάδες παραγωγούς να μην έχουν δηλώσει κάτι στο ΟΣΔΕ.

Το άνοιγμα του ΟΣΔΕ για δηλώσεις ή/και τροποποιήσεις των πεδίων από τους παραγωγούς σε σχέση με τα οικολογικά σχήματα που αντικαθιστούν σε ένα βαθμό το πρασίνισμα, βρίσκεται ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας.

Πληροφορίες του Agronewsbomb, αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει το σύστημα. Προηγουμένως θα υπάρξουν κάποιες τεχνικές συσκέψεις στο ΥπΑΑΤ ώστε να ξεκαθαριστούν κάποιες λεπτομέρειες.

Featured Image

Το μεγάλο αγκάθι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει να κάνει με το ψαλίδισμα των τελικών ποσών για όσους δήλωσαν βιολογικά, αλλά και με δράσεις για τις οποίες δεν έχει γίνει κάποια πρόοδος και οι παραγωγοί παραμένουν σε μαύρα μεσάνυχτα, χωρίς βέβαια να ευθύνονται.

Σημειωτέον ότι στην Ευρώπη, το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η νέα ΚΑΠ και ειδικά τα οικολογικά σχήματα είναι άνευ προηγουμένου. Για παράδειγμα σε χώρες όπως η Γαλλία, αλλά και η Γερμανία, που όπως και η Ελλάδα, έχουν πάει by the book στις επιταγές της Κομισιόν για μια πράσινη ΚΑΠ, η αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο είναι τόσο μεγάλη, που τα τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους. Αντίθετα, σε άλλες χώρες, που δεν έκαναν ένα οικολογικό σχήμα ανά στόχο της ΕΕ, όπως είναι η Ιρλανδία για παράδειγμα, αλλά αντιθέτως τα έκαναν πιο ευέλικτα και άρα γρήγορα, έχουν ολοκληρωθεί και οι πληρωμές.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image