Ανακοίνωση από τους ανεξάρτητους αγρότες Αργολίδας.

Σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε ότι όλα όσα και να λέμε μένουν στα λόγια θα υπογραμμίσουμε χωρίς πολλά πολλά ορισμένα πολύ σοβαρά θέματα που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και δείχνει την αναλγησία, την αδιαφορία, την ανικανότητα όπως θέλετε ας το πει ο καθένας πάντως το πρωτοφανές κύμα που βλέπουμε πολλών παρατημένων αγροτεμαχίων φέτος το αποδεικνύει περίτρανα.

1) Η ΔΕΗ το 2021 την βραδιά που ήταν κρίσιμο να δουλέψει τα έκανε μαντάρα και ενώ οι αγρότες που πήγαν προς χυμοποίηση με 0,03 λεπτά το χυμό δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα και ενώ ξεδιάντροπα έκαναν και ενστάσεις για να πάρουν και αλλά λεφτά μας κοροϊδεύουν συνεχώς.

Πότε θα γίνει κάτι με αυτές; Απαντάμε εμείς, ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση.

2) Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρόνια για το πορτοκαλί και τα κατά γενική ομολογία καλύτερα πορτοκάλια λόγω της παράνομης εισαγωγής ευτελούς ποιότητας από την Αίγυπτο πήγαν για χυμό και φυσικά και σε αυτή την περίπτωση και παρά τις οποίους υποσχέσεις και τα ερωτήματα από βουλευτές του νόμου μας και πάλι δεν εισέπραξαν τίποτα οι παραγωγοί

3)Το λάδι στην Ελλάδα αν είχε ελάχιστα βοηθηθεί και γινόταν μια υποτυπώδης καλλιέργεια θα είχαμε παραγωγή 400000 τόνων και όχι 120000 και αυτά είναι βάσει στρεμμάτων μελετών και άπειρων παρατημένων εκτάσεων που είναι ανεκμετάλλευτες με άλλα λόγια δεν φταίει μόνο η κλιματική αλλαγή αλλά το ελεεινά χαμηλό αντίτιμο κάτω του κόστους που έπαιρναν για χρόνια οι παραγωγοί οδήγησαν μια χώρα που εξάγει σε λίγο να εισάγει όχι μόνο 10 αλλά και 15 ευρώ θα το πληρώνουμε μ’ αυτα τα μυαλά!

Featured Image

4) Μέσα σε όλα αυτά βέβαια δεν λείπουν και έμποροι αλλά και χυμοποιεία που δεν έχουν πληρώσει τους παραγωγούς αλλά εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του νόμου είτε πληρώνουν μετά από χρόνια είτε καθόλου και ζητάμε από τον νέο Υπουργό που ήταν και στο υπουργείο Δικαιοσύνης να μην υπάρξει καμία ανοχή πια αλλά να τιμωρούνται παραδειγματικά μέχρι και φυλάκιση! Δεν μπορεί να παίρνεις ένα προϊόν που ο άλλος μοχθεί όλο το χρόνο και να μην του δίνεις τα λεφτά του μιλάμε για ξεκάθαρη απάτη!

Μαζεύουμε στοιχεία από αγρότες και πρέπει οι συστηματικοί κακοπληρωτές να στοχοποιηθούν πρώτα από εμάς και να τους αποβάλλουμε από την πόλη μας.

5) Τίποτα επίσης δεν έχει γίνει με το υπόλοιπο της συνδεδεμένης που ακόμα και όταν πάρουμε τα 34 λεπτά το κιλό πάλι ξεχνάνε αυτοί, όχι εμείς, γιατί εμάς λείπουν από τις οικογένειες μας ότι η τιμή αυτή είναι σε ιστορικά χαμηλά.

Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να λυθούν προς το καλύτερο δυνατόν τα οποία θέματα υπάρχουν

Με Εκτίμηση Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας

Featured Image