Με πλήθος κόσμου που έδωσε το παρόν χθες βράδυ στην πλατεία των Φερών, ολοκληρώθηκε και φέτος το ψήσιμο του μοσχαριού, βάρους άνω των 300 κιλών, που το κρέας του μοιράστηκε στους παραβρισκόμενους.

Η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς υλοποιήθηκε και φέτος από τον δήμο Αλεξανδρούπολης και μάλιστα συνοδεύτηκε από το Φεστιβάλ βόειου κρέατος, αφού την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, δύο εξαιρετικοί σεφ της πόλης μαγείρεψαν το υπέροχο ντόπιο κρέας των Φερών με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν και το γεύθηκε ο κόσμος.

Χθες που ψήθηκε το τεράστιο μοσχάρι, μοιράστηκε και αυτό στον κόσμο, σε μια γιορτινή βραδιά, χωρίς όμως μουσική και γλέντι, αφού υπάρχει στην περιοχή το πένθος από τον θάνατο της 19χρονης κοπέλας απ’ τον Πέπλο Φερών, που σκοτώθηκε πριν λίγες ημέρες σε τροχαίο δυστύχημα στο Μοναστηράκι.

Πέρα απ’ τον πολύ κόσμο, το παρόν έδωσε και ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος στη χθεσινή βραδιά.

Featured Image

Ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης που είχε την ευθύνη οργάνωσης των διήμερων εκδηλώσεων, με δήλωση του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία τους, αναφέροντας:

“Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους ανθρώπους που αδιάκοπα 24 ώρες φρόντισαν για το ψήσιμο του μοσχαριού, τους επαγγελματίες οι οποίοι συνέβαλαν με την προσφορά των προϊόντων τους, τους δύο chef οι οποίοι μαγείρεψαν το ντόπιο βόειο κρέας και τον “Λαογραφικό Μορφωτικό Όμιλο Ορφέα” που μερίμνησε για την διανομή του”.

Πηγή: evros-news.gr