Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, καταδικάστηκαν τη Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δύο αδέρφια από τη Μεσσαρά, 52 και 46 ετών αντίστοιχα, τα οποία βρέθηκαν να καλλιεργούν χασισοφυτείες σε θερμοκήπια.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών σε 30χρονο Πακιστανό, ο οποίος δούλευε ως εργάτης στο θερμοκήπιο του ενός.

Οι δύο κατηγορούμενοι, όπως και στις απολογίες τους ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας, ισχυρίστηκαν ότι παραστράτησαν λόγω χρεών. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2023 κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης του Α.Τ. Φαιστού. Κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ το κέρδος που θα αποκόμιζαν τα δύο αδέρφια θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά. Τότε, είχαν κατασχεθεί 780 δενδρύλλια κάνναβης αλλά και ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 57 κιλών. Τα στελέχη της υπηρεσίας εκτιμούσαν ότι τα δύο αδέρφια, με βάση τα κατασχεθέντα δενδρύλλια στα δύο θερμοκήπια, θα συνέλεγαν τουλάχιστον 380 κιλά χασίς.

Featured Image

Οι αστυνομικοί μάλιστα έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον πολυτελή βίο των δύο αδερφών αλλά και στις χλιδάτες, όπως τις χαρακτηρίζουν, κατοικίες τους, και σε παραθαλάσσια περιοχή του νότου, σύμφωνα με το cretalive.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για απλή διακίνηση και όχι για διακεκριμένη.