Ανοιχτή σύσκεψη στο δημαρχείο της Ζαγοράς θα πραγματοποιηθεί από τους Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς του Πηλίου, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 20:00 το βράδυ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί για το ζήτημα των περσινών καταστροφών και την αδικία ως προς τις αποζημιώσεις, για τα ραβασάκια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που εμφανίζουν τους αγρότες χρεωμένους, για τις νέες καταστροφές που έχουν υποστεί στην φετινή παραγωγή και για τα υπόλοιπα αγροτικά ζητήματα.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί του Πηλίου που πραγματοποίησαν δεκάδες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια δεν έχουν ικανοποιηθεί στα δίκαια αιτήματα τους.

Featured Image

Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, ότι στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Κώστα Τσιάρα, στην Λάρισα, οι αγρότες πήραν μια δέσμευση ότι στην εξόφληση του Ντάνιελ θα πληρωθούν με 150 ευρώ οριζόντια και με αύξηση των πορισμάτων κατά 20%. Στα πρώτα πορίσματα μάλιστα που πήραν οι αγρότες στα χέρια τους δεν υπάρχει ούτε η αύξηση 20% ούτε έχουν εξοφληθεί με 150 ευρώ/στέμμα όλοι οι αγρότες του Πηλίου.

«Οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι αγρότες, δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αποφασίσουν συλλογικά την ερχόμενη Κυριακή για τις επόμενες δράσεις τους» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Featured Image