You are currently viewing Έρχονται πληρωμές παραμορφωμένων και νέο πακέτο ΕΛΓΑ

Έρχονται πληρωμές παραμορφωμένων και νέο πακέτο ΕΛΓΑ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το θέμα της πληρωμής των αποζημιώσεων στα παραμορφωμένα ροδάκινα, μετά και την δημοσίευση σε ΦΕΚ της σχετικής απόφασης.

Οι δικαιούχοι παραγωγοί θα λάβουν ένα ποσό κοντά στα 200 ευρώ το στρέμμα, όπως έχουμε γράψει ξανά, με ένα ποσό γύρω στα 5,4 εκατ. ευρώ. Οι πληγέντες αγρότες αναμένουν πώς και πώς τα χρήματα αυτά, καθώς έχουν αυξημένες καλλιεργητικές ανάγκες, είτε κι έχουν ήδη προχωρήσει σε αλλαγή καλλιέργειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, πιο πολλές πιθανότητες έχει να γίνει η πληρωμή το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Μέχρι το Πάσχα, ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε μια ακόμα πληρωμή για εκκρεμότητες του 2024. Μέσα στις αποζημιώσεις αυτές θα είναι και ζημιές από χαλάζι.

Newsroom Agronewsbomb