Το «MixOILogy» ξεκινά από τη Βερόνα, τη νέα τάση χρήσης ελαιολάδου στα κοκτέιλ, που θα δούμε στο Evoo Bar της SOL, την 28η Διεθνή Έκθεση Εμπορίου Ελαιόλαδου, που έχει προγραμματιστεί από τις 14 έως τις 17 Απριλίου στο Veronafiere, σε συνδυασμό με τη Vinitaly.

Δυο μπάρμαν δημιουργούν καινοτόμα ροφήματα στα οποία το ελαιόλαδο γίνεται συστατικό, αναμεμιγμένο με απόσταγμα.

«Το όνομα, MixOilogy, επινοήθηκε από τη συνεργάτιδά μας Daniela Ferrando, η οποία ήθελε να συνδυάσει την έννοια της μιξολογίας με αυτή του ελαιολάδου – εξηγεί η Gabriella Stansfield, Πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Γυναικών Ελαιουργίας, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που θα προτείνει διαδρομή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε αυτή την πρωτοβουλία στη SOL λόγω του κύρους της διεθνούς διοργάνωσης, η οποία επιβεβαιώνεται ως κορυφαία βιτρίνα για την εκτόξευση νέων ιδεών».

Προγραμματισμένα ραντεβού

Και τρεις, συγκεκριμένα, θα είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Evoo Bar (Περιοχή Γ της Βεροναφιέρας, εντός ΣΟΛ), στις οποίες οι δύο μπάρμαν, Edoardo Bullio και Ludovico Di Clemente, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, συνομιλώντας με δύο ειδικούς γευσιγνώστες του ελαιολάδου, Maria Antonietta Palumbo και Antonietta Mazzeo.

Featured Image

Το πρώτο έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 14 Απριλίου στις 4 μ.μ. σουλ Γκάρντα.

Την Τρίτη 16 Απριλίου (16:00) θα είναι η σειρά του Ludovico Di Clemente, μπάρμαν και ιδιοκτήτη του Adelante Caffè di Tocco da Casauria (Πεσκάρα), ο οποίος θα παρουσιάσει το κοκτέιλ «Marticino» , με βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο τζιν και Leccino.

Τρίτο ραντεβού, πάλι με τον Ludovico Di Clemente, Τετάρτη 17 Απριλίου (4 μ.μ.) και το κοκτέιλ “Tocco Basil Fizz” με λάδι χυμένο ωμό κατά την προετοιμασία.

Πηγή: olivonews

Featured Image