Με αντιπροσωπεία Κρητικών παραγωγών συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb o πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, κ. Γρύλλος Παπαδάκης που ήταν στην αντιπροσωπεία: “Θέσαμε στον υπουργό πολλά ζητήματα που μας απασχολούν, όπως αυτό των περικοπών των επιδοτήσεων, των κακών πληρωμών, των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, των εργατών γης κ.λπ. Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και η καταφανής βούληση του Λ. Αυγενάκη και των νέων επιτελών στο ΥπΑΑΤ να μη χαθούν χρήματα παραγωγών λόγω νέας ΚΑΠ. Επίσης τονίστηκε ότι θα γίνουν διορθώσεις και στο εθνικό απόθεμα για νέους γεωργούς, που έμειναν εκτός το 2021, 2022, 2023 λόγω της ΚΥΑ Λιβανού για τις βοσκοϊκανότητες”.

Ο υπουργός μας είπε ότι οι πληρωμές οι διορθωτικές της ενιαίας, των 88 εκατ. ευρώ που έλειπαν αλλά και των οικολογικών θα γίνουν πριν το Πάσχα.

Τι ανέφερε ο ΥπΑΑΤ για την συνάντηση με τους Κρητικούς

Οι πόρτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν και παραμένουν ανοικτές – Συνεχίζουμε τον διάλογο με γνώμονα το καλό των αγροτών, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο ΥΠΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης.

Τοπικά και υπερτοπικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε με αγρότες από κάθε γωνιά της Κρήτης.

Η εφαρμογή της ΚΑΠ και οι κινήσεις που έχουμε κάνει για τροποποιήσεις μονοπώλησαν τη συζήτησή μας. Τους ενημέρωσα πως στο επόμενο Τακτικό Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, η Κοινή Αγροτική Πολιτική κατέχει κεντρικό ρόλο, ενώ το θέμα θα τεθεί και στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου την επόμενη Δευτέρα, πρωτοβουλία που η Ελλάδα ξεκίνησε και συνεχίζει να υποστηρίζει.

Featured Image

Συζητήθηκαν και καταγράφηκαν απόψεις για:

τις κινήσεις αναδιάρθρωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

τον νέο, επικαιροποιημένο Κανονισμό του ΕΛΓΑ που έρχεται μετά από 25 χρόνια,

τις παρεμβάσεις μας για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΟ Δήμητρα

τα θέματα του μεταφορικού ισοδύναμου και

το ζήτημα των εργατών γης.

Featured Image