Με τις δυνάμεις των αγροτών στα μπλόκα να διευρύνονται, στην κυβέρνηση, αν και προσπαθούν να κρατήσουν ήπιους τόνους, δεν παύουν να επεξεργάζονται λύσεις.

Πληροφορίες του Agronewsbomb αναφέρουν ότι στο Μαξίμου πλέον είναι έτοιμοι σχεδόν να προσφέρουν μια πληρωμή της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου για το έτος 2024, την οποία και εξήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη βουλή, νωρίτερα από το κανονικό.

Μιλάμε για 82 εκατ. ευρώ περίπου τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα καταβάλλονταν το ερχόμενο φθινόπωρο, βάσει και των δηλώσεων καλλιέργειας/εκτροφής του τρέχοντος έτους.

Παρ’ όλα αυτά, ενδέχεται τα χρήματα αυτά να καταβληθούν νωρίτερα, σχετικά άμεσα και μάλιστα βάσει ΟΣΔΕ 2023.

Featured Image

Οι αγρότες από την πλευρά τους, θεωρούν, ότι η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου που ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Και γιατί όχι να πάει το μέτρο η κυβέρνηση ένα βήμα παρακάτω με θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου κίνησης στην αντλία.

Σημειωτέον ότι τα χρήματα της επιστροφής αποτελούν μια “σταγόνα στον ωκεανό” του κόστους παραγωγής για την πλειοψηφία των γεωργών, που απαιτούν πραγματικά μέτρα ενίσχυσης και ενθάρρυνσης της παραγωγικής διαδικασίας.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image