Κολλημένη στα 55 με 56 λεπτά το κιλό το τελευταίο διάστημα παραμένει η διεθνής τιμή βάμβακος για το σύσπορο έπειτα από αναγωγή με το εκκοκκισμένο, γεγονός που προβληματίζει έντονα τους καλλιεργητές στο θεσσαλικό κάμπο, οι οποίοι προέρχονται και από μια καταστροφική χρονιά λόγω των πλημμυρών πέρυσι πάνω στη συγκομιδή, ενώ και φέτος πολλοί αναγκάστηκαν να προβούν σε δύο και τρεις επανασπορές, εκτοξεύοντας το κόστος παραγωγής.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό είχαν γίνει συμβόλαια προπώλησης από τα εκκοκκιστήρια προς τους παραγωγούς ακόμη και στο 1 ευρώ το κιλό για το σύσπορο.

“Στα επίπεδα αυτά τιμών όλοι οι παραγωγοί “μπαίνουν μέσα”, ενώ οι περισσότεροι παλεύουν να μην μπουν πολύ μέσα, καθώς ούτε και οι σοδειές θα είναι καλές με μέγιστες στρεμματικές αποδόσεις που στον Παλαμά δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 350 κιλά, ενώ ούτε το καλαμπόκι δείχνει να πηγαίνει καλά φέτος”, ανέφερε μιλώντας στο “thessaliatv.gr” o πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας και βαμβακοπαραγωγός ο ίδιος στον Παλαμά Κώστας Τζέλλας, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει μια αρνητική ψυχολογία στις τάξεις των αγροτών της Καρδίτσας.

Featured Image

Ο κ. Τζέλλας επίσης προανήγγειλε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Καρδιτσιώτη νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα προκειμένου να θέσει το θέμα της αποζημίωσης για τις επανασπορές.

Πηγή: thessaliatv.gr

Featured Image