Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης φέρεται να είναι το άνοιγμα της νέας πρόσκλησης ακόμα και τον επόμενο μήνα.

Σε τροχιά για άνοιγμα νέας πρόσκλησης του προγράμματος βιολογικής γεωργίας κινείται το ΥπΑΑΤ, η οποία θα αφορά τα έτη 2024-2026.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια, να ανοίξει το νέο πρόγραμμα ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα. Το πρόγραμμα θα αφορά μόνον νέες εντάξεις, δηλαδή για μετατροπή εκμεταλλεύσεων, καθώς η διατήρηση, δηλαδή οι παλιοί θα πριμοδοτούνται μέσω των οικολογικών σχημάτων της νέας ΚΑΠ.

Featured Image

Ένας από τους λόγους που φαίνεται να έχει καθυστερήσει το άνοιγμα του νέου προγράμματος για βιολογικά, λένε πληροφορίες του Agronewsbomb, είναι ο φόβος μη γίνουν λάθη και κάποιοι παραγωγοί που λάβουν οικολογικά σχήματα, υποβάλλουν και ένταξη στο νέο πρόγραμμα. Επί τούτου γίνεται προσπάθεια από το ΥπΑΑΤ ώστε να υπάρξει το επόμενο διάστημα μια πιο σαφής εικόνα των πιστοποιημένων αγροτεμαχίων αλλά και των πιστοποιημένων που για διάφορους λόγους στην πορεία μπορεί να… σβήστηκαν από το σύστημα.

Το δε μπάτζετ της νέας πρόσκλησης φημολογείται ότι θα είναι κοντά στα 250 εκατ. ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο, από το προηγούμενο πρόγραμμα για τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image