Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική διάλεξη «Xylella fastidiosa το βακτήριο που καταστρέφει τους ελαιώνες στην Νότια Ιταλία, εφιάλτης και στην χώρα μας. Είναι ανθεκτικές οι ελληνικές ποικιλίες;».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και τον σύλλογο Γεωπόνων Αργολίδας στη Δημοτική Κοινότητα Κουτρούφων. Ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτρης Δήμου, Γεωπόνος ιολόγος φυτών, τ. Διευθυντής ΔΑΟΚ Αργολίδας ο οποίος επεσήμανε πως η ασθένεια απειλεί και τη χώρα μας, ενώ εκτός από ελαιώνες προσβάλει αμπέλια, αμυγδαλιές και πολλά καλλωπιστικά φυτά έναν μεγάλο αριθμό από ξενιστές. Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τις εξελίξεις στη διεθνή έρευνα που πραγματοποιείται αλλά και το πως διαχειρίζεται ένα παθογόνο καραντίνας.

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Καμπουρολιάς, κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να είμαστε σε άμεση ετοιμότητα καθώς τα πρώτα αποτελέσματα από έρευνα που πραγματοποιείται στην Ιταλία δείχνουν μια ευαισθησία ιδιαίτερα δυο ποικιλίες, που καλλιεργούνται στην Κυνουρία. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα συνεχίσει τις ενημερώσεις σχετικά με αγροτικά θέματα.

Featured Image

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των παραγωγών για τους τρόπους πρόληψης του παθογόνου βακτηρίου, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης σε περίπτωση πρώτης προσβολής. Μιας και η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην οικονομία της περιοχής μας θεωρούμε σκόπιμο μέσα από δράσεις σαν και αυτή να ενημερώνουμε τους δημότες μας ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή παραγωγή, χωρίς απώλειες. Θέλουμε οι αγρότες της περιοχής μας να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας».

Πηγή: drt915.gr

Featured Image