Ζητούν να τρέξει πιο γρήγορα το πρόγραμμα αντικατάστασης ζωικού κεφαλαίου που εξήγγειλε το ΥπΑΑΤ.

Ο Βασίλης Νικολής είναι αγρότης και μελισσοκόμος στην περιοχή της Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα σε Μέλλισα και Παλαμά, μια ζώνη που υπέστη μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Όπως λέει “αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλος προβληματισμός σε όλους τους συναδέλφους γιατί προσπαθούμε να κάνουμε αίτηση ένταξης στο μέτρο 5.2 για αντικατάσταση κυψελών, αλλά μας λένε να περιμένουμε γιατί θα υπάρξει τροποποιητική. Από τον ΕΛΓΑ που έχει αναλάβει να τρέξει το πρόγραμμα μας λένε να μην κάνουμε ακόμα δήλωση. Εμείς πήγαμε σε μελετητή και από εκεί μας είπαν πως δεν μπορούμε να πάρουμε μικροδάνειο και μετά να ενταχθούμε στο 5.2, παρά μόνο να βάλουμε εμείς πρώτα τα χρήματα και να τα πάρουμε μετά όλα από το πρόγραμμα, όπως γίνεται και με ορισμένα προγράμματα αγροτικά. Το πρόβλημα είναι ότι λήγει στα τέλη Απριλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις, εμείς έχουμε βρει να αγοράσουμε μελίσσια, αλλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με την αίτηση και δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση…”.

Featured Image

Ο κ. Νικολής που σημειωτέον έχασε 750 μελίσσια στις καταστροφές από τον Daniel, απευθύνθηκε και στην ΟΜΣΕ από την οποία αναμένεται ερώτηση προς το ΥπΑΑΤ. Όπως λέει καταλήγοντας το μέτρο είναι ασφαλώς θετικό καθώς επιδοτεί παραφυάδα 5 πλαισίων με 60 ευρώ, αλλά πρέπει να τρέξει πιο γρήγορα…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image