Νέα μεγάλη πράξη έγινε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, στο ελαιόλαδο.

Η πράξη αφορά πώληση 2 βυτίων έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε Ελληνική εταιρεία εμφιάλωσης στην τιμή των 9,42 ευρώ το κιλό στην περιοχή των Μολάων.

Συνεταιριστική δημοπρασία τις επόμενες ημέρες

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Παλαιοπαναγιάς Λακωνίας κ. Γιώργος Δογαντζής, η ελαιοσυγκομιδή στην περιοχή είναι στα τελειώματα ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει μια δημοπρασία πώλησης. Η τελευταία πώληση του ΑΣ Παλαιοπαναγιάς θυμίζουμε αφορούσε τιμή στα 10,11 ευρώ το κιλό, στο τελείωμα του 2023.

Ολοκληρώνεται η συγκομιδή και στη Μεταμόρφωση, ανησυχία για την καλοκαιρία

Featured Image

Στο τελείωμα είναι εν τω μεταξύ η συγκομιδή ελαιοκάρπου και στη Μεταμόρφωση όπου ο τοπικός συνεταιρισμός υπολογίζει φέτος σε μια παραγωγή όχι πάνω από 330 τόνους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Λάγγη αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, όμως οι παραγωγοί παραμένουν φειδωλοί με τις δηλούμενες ποσότητες.

Παράλληλα, τονίζει ο ίδιος, η καλοκαιρία με τους 20 βαθμούς θερμοκρασία έχει φέρει ανησυχία στους παραγωγούς για την επόμενη πλέον σεζόν, ωστόσο πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει από το Μάρτιο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image