Στην Αίγινα το… ξακουστό φιστίκι είναι περιζήτητο και πιάνει τις υψηλότερες τιμές αυτή την περίοδο.
Εκτοξεύθηκαν οι τιμές παραγωγού στο ντόπιο κελυφωτό φιστίκι ως αποτέλεσμα της δυνατής ζήτησης και της για μια ακόμα χρονιά λειψής παραγωγής, εξαιτίας του καιρού.
Όπως αναφέρει μιλώντας στο Agronewsbomb ο κ. Χρήστος Κουκουτσέλος, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Θεσσαλικό Φιστίκι» με έδρα στη Μαγνησία, “εμείς ως συνεταιρισμός πριν λίγο καιρό κάναμε την εκκαθάριση. Οι τιμές τώρα παίζουν στην περιοχή μας και στην Στερεά Ελλάδα γύρω στα 9,60 με 10 ευρώ ανά κιλό για το ανοιχτό φιστίκι. Παραγωγές μεγάλες δεν είχε ο κόσμος φέτος και αποθέματα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα”.
Στην Αίγινα, από όπου και έχει πάρει και το όνομά του το συγκεκριμένο προϊόν, όπως μας λέει ο παραγωγός Θανάσης Λάκκος: “οι τιμές έχουν ανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 14 και 15 ευρώ το κιλό στον παραγωγό, αφού η παραγωγή ήταν εξαιρετικά μειωμένη λόγω του καιρού. Μεγάλο ρόλο στη ζήτηση παίζουν τα προϊόντα από φιστίκι εδώ, τα οποία τα ζητά πολύ ο καταναλωτής”.
Newsroom Agronewsbomb