Σε γενικές γραμμές καλή ήταν η πληρωμή των βιολογικών του 2023 (προκαταβολή), όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Agronewsbomb.

Ωστόσο δεν φαίνεται να έλειψαν και κάποιες αναφορές παραγωγών για μικρο-προβλήματα. Αρκετοί που επικοινώνησαν με το Agronewsbomb, έκαναν λόγο για μειωμένα ποσά που έλαβαν σε σχέση με τα περσινά.

Άλλοι πάλι, ιδίως από νομούς της Ηπείρου, αναφέρουν πως δεν συμπεριελήφθησαν στην πληρωμή, οι καλλιεργητές βιολογικού καλαμποκιού.

Featured Image

Προβλήματα και στη βιολογική κτηνοτροφία

Όπως εξάλλου γράφει το Agrocretanews: “Σε πολλούς κτηνοτρόφους που έχουν εγκριθεί στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας Μέτρο 11 του 2022 κατανεμήθηκε (Τεχνική Λύση) έκταση σε αναδασωτέες εκτάσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιβληθούν κυρώσεις στους συγκεκριμένους παραγωγούς. Πολλοί από αυτούς δεν πληρώθηκαν καθόλου και άλλοι είδαν τεράστιες μειώσεις στα ποσά που τους αναλογούσαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κτηνοτρόφος που του κατανεμήθηκε Τεχνική Λύση στης περιοχή του Μπάλου στην Γραμβούσα Χανίων. Η συγκεκριμένη έκταση δόθηκε λανθασμένα στον παραγωγό διότι αποτελεί αναδασωτέα έκταση και περιοχή παγκόσμιου φυσικού κάλλους”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image