Δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την φάση της πληρωμής του ΕΛΓΑ που έγινε -όπως έγραψε πρώτο το Agronewsbomb-, το μεσημέρι της Πέμπτης, η εξόφληση της αποζημίωσης για τους παραγωγούς της βιομηχανικής ντομάτας για τις ζημιές που υπέστησαν από τη θεομηνία Daniel.

Αυτό επιβεβαιώνει μιλώντας στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Χρήστος Σουλιώτης, ο οποίος σημειώνει πως “μάλλον δεν θα έφτασαν τα χρήματα” και η εξόφληση θα γίνει σε επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, όπως μας καταγγέλλουν αγρότες “όσοι είχαμε και βαμβάκι και βιομηχανική ντομάτα, δεν πήραμε τίποτα”. Ενώ άλλοι αγρότες λένε πως δεν πληρώθηκαν ούτε όσοι είχαν καλαμπόκια, ενώ κάποιοι δεν πήραν τίποτα χωρίς να ξέρουν το λόγο.

Εμπαιγμός λένε οι Καρδιτσιώτες

Απογοήτευση επικρατεί εν τω μεταξύ και στις τάξεις των κτηνοτρόφων καθώς στη σημερινή εξόφληση περιλαμβάνονται μόνον οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, ενώ και οι βαμβακοπαραγωγοί της Καρδίτσας θεωρούν ότι υπάρχει εμπαιγμός από την πλευρά του ΕΛΓΑ καθώς θα λάβουν μόλις 40 ευρώ επιπλέον με βάση την τιμή τιμοκαταλόγου (180 ευρώ η εξόφληση για βαμβάκι στην Καρδίτσα, 201 ευρώ στη Λάρισα).

Featured Image

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας και βαμβακοπαραγωγός στον Παλαμά ο ίδιος, Κώστας Τζέλλας ανέφερε πως σε συνάντηση που είχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας το Σάββατο στην Καρδίτσα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Κώστα Τσιάρα, είχαν πάρει τη διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν με ένα επιπλέον 20% του τιμοκαταλόγου του ΕΛΓΑ.

Αξίζει να τονιστεί πως όπως ανέφερε χθες στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, η τιμή του καταλόγου του ΕΛΓΑ για την Καρδίτσα στο βαμβάκι είναι πεσμένη σε σχέση με τη Λάρισα, λόγω του ότι λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία της τελευταίας τριετίας, δηλαδή συμπεριλαμβάνεται και η χρονιά του Ιανού που ήταν καταστροφική για τη βαμβακοκαλλιέργεια στο Νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb η ΕΟΑΣΚ πραγματοποιεί σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, αγροτών- κτηνοτρόφων την Παρασκευή 26/7 στις 9.30 μ.μ. στο πολλαπλών χρήσεων Παλαμά για αποζημιώσεις, τιμές, αντιπλημμυρικά.

Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν πιο σθεναρά την επίλυση των προβλημάτων τους.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image