Φέτος, οι Ρουμάνοι αγρότες θα επωφεληθούν από μια νέα επιδότηση ύψους 360 ευρώ/στρέμμα, επιβεβαιώνει ο υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Florin Barbu.

Ο ίδιος ανακοίνωσε, στην AGRO TV, ότι το ποσό που διατέθηκε για τη στήριξη αυτή αυξήθηκε, αφού αρχικά είχε ανακοινωθεί ποσό 246 ευρώ/στρέμμα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη νέα επιδότηση που αφιερώνεται στην παραγωγή καλαμποκιού για ενσίρωση, την οποία θα λάβουν οι αγρότες που ασχολούνται και με την κτηνοτροφία και την παραγωγή λαχανικών.

Featured Image

«Τροποποιήσαμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, επαναφέραμε τα ποσά, γιατί υπήρχαν κάποιες επιδοτήσεις που δόθηκαν για ορισμένα περιβαλλοντικά θέματα, πήραμε αυτά τα χρήματα από εκεί και αυξήσαμε την επιδότηση στο καλαμπόκι ενσίρωσης. Πρακτικά, όπου έχεις και λαχανικά και κτηνοτροφία, έχεις φορτίο 3 ζώα/στρέμμα, λαμβάνεις φέτος επιδότηση 360 ευρώ/στρέμμα, για την παραγωγή ενσίρωσης καλαμποκιού στο αγρόκτημα», δήλωσε η υπουργός Florin Barbu για την AGRO. TV, στην εκπομπή «Η γεωργία στο ρεπορτάζ».

Έτσι, για ένα φορτίο 3 ζώων/στρέμμα, η στήριξη θα ήταν 120 ευρώ/κεφαλή ζώου. Αυτή η επιδότηση θα κατευθυνθεί στους κτηνοτρόφους και θα πρέπει να αποδείξουν την κατανάλωση, με τα ζώα που κατέχουν, τουλάχιστον της ελάχιστης παραγωγής ζωοτροφών που λαμβάνεται στο αγρόκτημα ή/και της παραγωγής που έχουν αποθηκεύσει για να καταναλώσουν για ζωοτροφές και/ή κεφαλαιοποίηση/εμπορία σε εκμεταλλεύσεις εκτροφής ζώων που είναι εγγεγραμμένες στο RNE.

Featured Image