Featured Image

Η μέχρι πρότινος έλλειψη βροχοπτώσεων σε κάποιες περιοχές, σε συνδυασμό με τις υγρασίες του χειμώνα και τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα για τις εν λόγω καλλιέργειες.

Όπως εξηγεί στο Agronewsbomb ο γεωπόνος από την Αγρομηχανική Βόλου κ. Θανάσης Κούντριας: “τα σιτάρια και τα κριθάρια ήταν τα περισσότερα ζορισμένα από την έλλειψη βροχοπτώσεων. Τώρα σε κάποιες περιοχές έβρεξε μεν, αλλά σε συνδυασμό με τις υγρασίες και τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν φέρει τις καλλιέργειες στα κόκκινα όσον αφορά στην ανάπτυξη μυκήτων, οπότε αρχίζουμε παρεμβάσεις με μυκητοκτόνα γιατί δεν είναι καθόλου καλή η κατάσταση”

Το Γεωπονικό Tμήμα του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι παρατηρήθηκαν έντονες προσβολές από μυκητολογικές ασθένειες στις καλλιέργειες των σιτηρών και του κριθαριού. Όπως μάλιστα τονίζει, “απαιτείται συνεχής έλεγχος των χωραφιών και η εφαρμογή εγκεκριμένων μυκητοκτόνων σύμφωνα με τις οδηγίες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο”.

Featured Image

Νοτιότερα, σε Φθιώτιδα και Βοιωτία, όπως τονίζει ο γνωστός και έμπειρος αγρότης Γιάννης Βάγκος, υπάρχει θέμα με την έλλειψη βροχοπτώσεων. Ειδικά για την περιοχή της Κωπαίδας δεν ξέρουμε και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τις αρδεύσεις φέτος, προσθέτει. Μάλιστα λέει ότι ειδικά στα σιτάρια τώρα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υποβάθμισης και ζημιών στην ποσότητα και την ποιότητα.

Newsroom Agronewsbomb