Ο νεαρός παραγωγός Νίκος Τριώτης από το Μεσολόγγι έχει κάνει πράξη το μοντέλο της συγκαλλιέργειας εσπεριδοειδών με τριφύλλια.
Στην περιοχή Γαλατάς στο Μεσολόγγι ο Νίκος Τριώτης, ένας νεαρός παραγωγός κάνει πράξη τη συγκαλλιέργεια εσπεριδοειδών με τριφύλλια, για να ενισχύσει το εισόδημά του, αλλά όχι μόνο.
Έχει επιλέξει την ποικιλία πολυτελείας μανταρινιού Αφούρερ, μια άσπερμη ποικιλία, η οποία δίνει καρπό πολυτελείας και μάλιστα φεύγει όψιμα από το χωράφι και σε καλές τιμές παραγωγού.
“Τα Αφούρερ τα φύτευσα εδώ και 1,5 χρόνο περίπου και πάνε πολύ καλά, έχουν δώσει, αναλόγως βέβαια και της φροντίδας που παρέχω. Υπολογίζω πως σε τρία τέσσερα χρόνια από σήμερα όταν δηλαδή θα είναι στον τέταρτο – πέμπτο χρόνο, θα έχω φουλ παραγωγή. Στα συγκεκριμένα μανταρίνια οι αποδόσεις είναι τεράστιες σε σημείο που να… σπάνε τα κλαδιά. Επίσης οι τιμές για όψιμο προϊόν μανταρινιού είναι πολύ υψηλές. Το κόστος εγκατάστασης για 8 στρέμματα ποτιστικά έφτασε στα 500 ευρώ το στρέμμα, αλλά επειδή επέλεξα να βάλω και τριφύλλι φέτος τετραετίας, προσδοκώ ότι θα έρθει γρήγορα η απόσβεση. Στα Αφούρερ η πρώτη παραγωγή θα έρθει σε 1,5 χρόνο. Στα τριφύλλια πήραμε ήδη δυο χέρια, άρα και εισόδημα. Σε φουλ ανάπτυξη και οι δυο καλλιέργειες θα έχουν ένα εκτιμώμενο έσοδο στα 600 με 700 ευρώ ανά στρέμμα περίπου”, λέει ο ίδιος μιλώντας στο Agronewsbomb.
Μάλιστα, όπως προσθέτει, μόλις μεγαλώσουν κι άλλο τα δέντρα μανταρινιάς, δεν θα ξανασπείρει τριφύλλια γιατί δεν χωράει η πρέσα και για αποφυγή ζημιάς.
Newsroom Agronewsbomb