Συναντήσεις αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με τους Γενικούς Γραμματείς ΥΠΑΑΤ.

Τα ζητήματα με την αλλαγή στο ελάχιστο όριο κιλών για να μην χάσουν παραγωγοί την συνδεδεμένη κορινθιακής σταφίδας και την παράταση στα οικολογικά σχήματα που δεν μπορούν να τρέξουν όπως αρχικά είχαν σχεδιαστεί στη νέα ΚΑΠ συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στρατάκο και Κώστα Μπαγινέτα. Στα χέρια του κ Στρατάκου υπάρχει και σχετική επιστολή του αντιπεριφερειάρχη όπου γίνεται αναφορά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με εκτεταμένες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο που έχουν αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες στην παραγωγή.

Featured Image

Ειδική αναφορά εκτός από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ( χαλαζοπτώσεις κ.α) γίνεται και για την εμφάνιση περονόσπορου αίτιο που δεν καλύπτει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Σε ότι αφορά τα οικολογικά σχήματα και τον κίνδυνο καθυστέρησης πληρωμής των ειδικών ενισχύσεων( το λεγόμενο «πρασίνισμα») που καταβάλλονταν τον Δεκέμβρη στην συνάντηση με τον κ Μπαγινέτα ζητήθηκε να δοθεί παράταση ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής και ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Σε δηλώσεις του ο κ Βασιλόπουλος έπειτα από τις συναντήσεις στο υπουργείο στην πλατεία Βάθης επεσήμανε τα εξής:

« Οι αγρότες μας αναμένουν απαντήσεις από το υπουργείο και αυτό έκανα σήμερα να ενημερώσω ο ίδιος για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την σταφίδα και τις επιδοτήσεις. Ο κ Στρατάκος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα και θα μας απαντήσει το επόμενο διάστημα ενώ για το θέμα με τις επιδοτήσεις και τα οικολογικά σχήματα που πάνε πίσω οι πληρωμές κάτι που θα φέρει ανατροπές στον προγραμματισμό των αγροτών θεωρώ ότι δύσκολα θα ανατραπεί. Το υπουργείο θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις , οι αγρότες μας δεν μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία χωρίς ουσιαστική στήριξη».

Featured Image